MasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.
Ainekset
- 500 g (55%) tummaa suklaata
- 1 l karviaisia (curdiin ja tarjoiluun pyreenä)
Karviaiscurd
- 1 kananmuna
- 1 rkl kasviaispyretä
- 20 g voita
- 2 rkl sokeria
Kakku
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g voita
Maitokaakao
- 5 dl täysmaitoa
- 100 g suklaata
- Ripaus kanelia
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Laita 3 rkl sokeria, 0,5 dl sokeria, ½ vaniljatanko, 1 dl vettä ja 1 dl karpaloita kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä kattilassa. Siivilöi. Siirrä karviaiset eri astiaan ja keitä loppu neste siirapiksi.
Tee kakku: Vatkaa 2 munaa ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja 100 g sulatettua voita. Jaa taikina pieniin muotteihin ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Soseuta karviaiset ja paseeraa. Tee suklaakuvut: temperoi suklaa, laita muotteihin ja kylmään.
Valmista curd: Sekoita 1 kananmunankeltuainen, 1 rkl karviaissosetta ja 2 rkl sokeria. Kuumenna liedellä kunnes paksuuntuu. Ota pois lämmöltä ja vatkaa joukkoon 20 g voita.
Maitokaakao: Lämmitä kattilassa 5 dl maitoa, 100 g suklaata, lisää joukkoon ripaus kanelia.
Kasaa annos: laita pohjalle marinoituja karviaisia ja karviaiscurdiä. Aseta suklaakuvun pohja tämän päälle. Laita kuvun sisään karviaissiirapissa uitettu kakku ja karviaispyree. Laita suklaakupu päälle. Tarjoillessa kaada kaakao suklaakuvun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät