Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Laita 3 rkl sokeria, 0,5 dl sokeria, ½ vaniljatanko, 1 dl vettä ja 1 dl karpaloita kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä kattilassa. Siivilöi. Siirrä karviaiset eri astiaan ja keitä loppu neste siirapiksi.
Tee kakku: Vatkaa 2 munaa ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja 100 g sulatettua voita. Jaa taikina pieniin muotteihin ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Soseuta karviaiset ja paseeraa. Tee suklaakuvut: temperoi suklaa, laita muotteihin ja kylmään.
Valmista curd: Sekoita 1 kananmunankeltuainen, 1 rkl karviaissosetta ja 2 rkl sokeria. Kuumenna liedellä kunnes paksuuntuu. Ota pois lämmöltä ja vatkaa joukkoon 20 g voita.
Maitokaakao: Lämmitä kattilassa 5 dl maitoa, 100 g suklaata, lisää joukkoon ripaus kanelia.
Kasaa annos: laita pohjalle marinoituja karviaisia ja karviaiscurdiä. Aseta suklaakuvun pohja tämän päälle. Laita kuvun sisään karviaissiirapissa uitettu kakku ja karviaispyree. Laita suklaakupu päälle. Tarjoillessa kaada kaakao suklaakuvun päälle.