MasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan resepti

MasterChef23_EPS09_annosMARITA_kuva_juuli_aschan_sveins_0166

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.

Ainekset

  • 500 g (55%) tummaa suklaata
  • 1 l karviaisia (curdiin ja tarjoiluun pyreenä)

Karviaiscurd

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kasviaispyretä
  • 20 g voita
  • 2 rkl sokeria

Kakku

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita

Maitokaakao

  • 5 dl täysmaitoa
  • 100 g suklaata
  • Ripaus kanelia

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Laita 3 rkl sokeria, 0,5 dl sokeria, ½ vaniljatanko, 1 dl vettä ja 1 dl karpaloita kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä kattilassa. Siivilöi. Siirrä karviaiset eri astiaan ja keitä loppu neste siirapiksi.

Tee kakku: Vatkaa 2 munaa ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja 100 g sulatettua voita. Jaa taikina pieniin muotteihin ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Soseuta karviaiset ja paseeraa. Tee suklaakuvut: temperoi suklaa, laita muotteihin ja kylmään.

Valmista curd: Sekoita 1 kananmunankeltuainen, 1 rkl karviaissosetta ja 2 rkl sokeria. Kuumenna liedellä kunnes paksuuntuu. Ota pois lämmöltä ja vatkaa joukkoon 20 g voita.

Maitokaakao: Lämmitä kattilassa 5 dl maitoa, 100 g suklaata, lisää joukkoon ripaus kanelia.

Kasaa annos: laita pohjalle marinoituja karviaisia ja karviaiscurdiä. Aseta suklaakuvun pohja tämän päälle. Laita kuvun sisään karviaissiirapissa uitettu kakku ja karviaispyree. Laita suklaakupu päälle.  Tarjoillessa kaada kaakao suklaakuvun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat