MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan resepti

MasterChef_EPS15_annos_ANTTI_FINAALI_kuva_juuli_aschan_sveins_9693

MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.

Ainekset

  • 3 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 150 g pakastemansikoita
  • 150 g vadelmia
  • 4 sitruunaa
  • 4 g agar agaria
  • 200 g lakkoja

Valmistusohje

Sulata sokeri ja vesi kattilassa, kunnes muodostuu kirkas neste. Keitä lakkoja kattilassa tilkassa vettä, jotta ne hilloontuu. Siivilöi lakat ja yhdistä ne sokeriliemeen. Purista kolmen sitruunan mehu joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään ja laita tekeytymään jäätelökoneeseen. 

Tee mansikkageeli. Keitä pakastemansikoita 0,5 dl vedessä. Lisää noin 1 rkl sokeria. Lisää agar agar ja sekoita. Kaada seos plekille ja laita pakastimeen jähmettymään. Kun geeli on jähmettynyt, lusikoi se blenderiin ja aja sileäksi. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin. 

Tee vadelmakastike. Keitä vadelmat noin 0,5 dl vedessä. Lisää 1 rkl sitruunamehua ja 2 rkl sokeria. Siivilöi.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!