MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan resepti

MasterChef_EPS15_annos_ANTTI_FINAALI_kuva_juuli_aschan_sveins_9693

MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.

Ainekset

  • 3 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 150 g pakastemansikoita
  • 150 g vadelmia
  • 4 sitruunaa
  • 4 g agar agaria
  • 200 g lakkoja

Valmistusohje

Sulata sokeri ja vesi kattilassa, kunnes muodostuu kirkas neste. Keitä lakkoja kattilassa tilkassa vettä, jotta ne hilloontuu. Siivilöi lakat ja yhdistä ne sokeriliemeen. Purista kolmen sitruunan mehu joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään ja laita tekeytymään jäätelökoneeseen. 

Tee mansikkageeli. Keitä pakastemansikoita 0,5 dl vedessä. Lisää noin 1 rkl sokeria. Lisää agar agar ja sekoita. Kaada seos plekille ja laita pakastimeen jähmettymään. Kun geeli on jähmettynyt, lusikoi se blenderiin ja aja sileäksi. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin. 

Tee vadelmakastike. Keitä vadelmat noin 0,5 dl vedessä. Lisää 1 rkl sitruunamehua ja 2 rkl sokeria. Siivilöi.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.