MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.
Ainekset
- 3 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 3 kananmunan valkuaista
- 150 g pakastemansikoita
- 150 g vadelmia
- 4 sitruunaa
- 4 g agar agaria
- 200 g lakkoja
Valmistusohje
Sulata sokeri ja vesi kattilassa, kunnes muodostuu kirkas neste. Keitä lakkoja kattilassa tilkassa vettä, jotta ne hilloontuu. Siivilöi lakat ja yhdistä ne sokeriliemeen. Purista kolmen sitruunan mehu joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään ja laita tekeytymään jäätelökoneeseen.
Tee mansikkageeli. Keitä pakastemansikoita 0,5 dl vedessä. Lisää noin 1 rkl sokeria. Lisää agar agar ja sekoita. Kaada seos plekille ja laita pakastimeen jähmettymään. Kun geeli on jähmettynyt, lusikoi se blenderiin ja aja sileäksi. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin.
Tee vadelmakastike. Keitä vadelmat noin 0,5 dl vedessä. Lisää 1 rkl sitruunamehua ja 2 rkl sokeria. Siivilöi.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku