MasterChef: Basilika-gelato – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Basilika gelato
- 3 dl maito
- 3 dl kermaa
- 1 dl glukoosisiirappi
- 1 dl sokeri
- 5 kpl kanamuna keltuainen
- vaniljatanko 1 kpl
- Basilika 1,5 ruukkua
- Sitruunamelissa kastike
- 1 ruukku sitruunamelissa
- 2 rkl tomusokeri
- 1 tl agar agar jauhe
Piparminttumousse
- 0.5 prk mascarpone
- 1 tl tomusokeri
- 1 tl kuivattu piparminttu
- Mauste crumble
- 100 g voita
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 tl kuivattu neilikka
- 0.5 tl kumina
- 1 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
GELATON VALMISTUS: Laita jäätelökone kylmenemään ennen kuin valmistat massan. Keitä kerma, maito, glukoosi ja vaniljatanko kiehuvaksi. Vatkaan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kun maitokerma seos kiehunut kaada lävikön läpi keltuaisvaahtoon ja sekoita jatkuvasti, lämmitä massa uudelleen 82- asteiseksi ja sen jälkeen kaada kuumana jäätelökoneeseen. Jäätelömassa tekeytyy n. 35 min tai kunnes kiinteää.
SITRUUNAMELISSAKASTIKE: Lisää 1 ruukku sitruunamelissaa ja 2 dl vettä tehosekoittimeen sekä tomusokeri. blendaa tasaiseksi. lisää neste kattilaan ja lisää agar agar jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja kun hieman jäähtynyt laita pursotin pussiin.
PIPARMINTTUMOUSSE: Jauha kuivattu piparminttu morttelissa hienoksi jauhoksi. Kaada lävikön läpi mascarponen ja tomusokerin sekaan, sekoita tasaiseksi ja kaada massa pursotinpussiin.
MAUSTECRUBLE: Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperille n. 0.5 cm paksuiseksi levyksi. Paista 190 asteisessa uunissa n. 10 min tai kunnes pinta kullan ruskea. Anna jäähtyä ja riko levy muruksi.
PLEITTAUS: Aseta crumble lautasen pohjalle, lisää gelatopallo, sekä 3 sormenpään kokoista torttua piparminttumoussea. Kaada sitruunamelissa kastike päälle ja koristele kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku