MasterChef: Possurulla ja mummon salaatti – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps9_annos_KRISTIINA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • 500 g Porsaan sisäfile
  • 100 g Voita
  • Tuoretta timjamia
  • 2 Salottisipulia
  • 1 Omena
  • 4 Tuoretta luumua
  • 1 dl Parmesanraastetta
  • 1 l Kantarelleja
  • 4 dl Punaviiniä
  • 5 dl Lihalientä
  • 1 Iso juuriselleri
  • 2 Porkkanaa
  • 2 Laakerinlehteä
  • 10-15 Kokonaista valkopippuria
  • Mustapippuria myllystä
  • Suolaa
  • 0,5 l Sokeria (hedelmiin ja kastikkeeseen yhteensä)
  • Vesikrassin versoja
  • Retiisejä
  • 2 Keltaista porkkanaa
  • 0,5 l Tuoreita herneitä
  • 1 iso Raitajuuri
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • 4 Keitettyä munaa
  • Ruiskaunokin kukkia

Valmistusohje

Kuori omenat ja poista kivi luumuista. Keitä omenat ja luumut pienen sokerimäärän kanssa pehmeiksi.

Leikkaa sisäfileestä varovasti mahdollisimman iso levy ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesan ja leikkaa timjami pieneksi. Levitä juusto ja valutetut hedelmät lihalle ja rullaa.

Sido rulla uuninkestävällä langalla ja paista pannulla rullan pinta. Laita uuniin mittarin kanssa. Hae sisälämpöä 63-65 asteen väliin ja anna levätä foliossa noin 15 minuuttia.

Pilko shalottisipulit, porkkanat, juurisellerin pala ja kuullota voissa kattilan pohjalla.

Lisää punaviini, lihaliemi, suola, laakerinlehdet, timjamin oksia ja kokonaiset valkopippurit sekä pieni määrä sokeria. Keitä puoli tuntia, siivilöi ja keitä kasaan. Lisää voi.

Pilko retiisit, keltainen porkkana ja raitajuuri. (viipaleita ja raitajuuresta pieniä kuutioita). Sekoita keskenään salaattia varten. Valmista salaatinkastike valkoviinietikasta, sokerista, suolasta ja pippurista.

Sekoita kulhossa vesikrassinversot, pilkotut vihannekset, herneet ja kastike. Tee lopusta selleristä viipaleita, paista pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat