MasterChef: Kuningasosterivinokasta, Lapin metsäpohjaa ja tummaa sienilientä – Joelin resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Mustalla valkosipulilla glaseerattu osterivinokas
- 1 kpl iso kunigasosterivinokas
- 5 kynttä mustaa valkosipulia
- 20 g inkivääriä
- 1 dl soijakastiketta
- 2 rkl miriniä
- 3 rkl ruokosokeria
Sienipyree
- 100 g sieniä (herkkusieni, siitake, osterivinokas)
- 1 kpl shalottisipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 dl kermaa
- 30 g voita
Grillattu- ja pikkelöity kantarelli
- 30 g kantarelleja
- 50 g etikkaa
- 100 g sokeria
- 150 g vettä
Pikkelöity puolukka
- 20 g puolukkaa
- 50 g etikkaa
- 100 g sokeria
- 150 g vettä
Puolukkahillo
- 50 g puolukkaa
- 50 g hillosokeria
Friteerattu jäkälä
- 10 g jäkälää
- Rypsiöljyä
Lipstikkaöljy
- 1 pnt lipstikkaa
- 2 dl öljyä
Tumma- ja mausteinen sieniliemi
- 2 dl sienilientä
- 30 g inkivääriä
- 3 kynttä mustaa valkosipulia
- 3 kynttä valkosipulia
- 1 kpl kuivattu chili
- Kourallinen kuivattua sitruunamelissaa
- 1 dl soijakastiketta
- 0,5 dl miriniä
- 4 rkl ruokosokeria
Valmistusohje
Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää joukkoon musta valkosipuli, inkivääri, valkosipuli. Redusoi, kunnes jäljellä on 2/3 osaa. Lisää kuivattu chili, sitruunamelissa, soijakastike, mirin ja ruokosokeri.
Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osa vesi) ja laita puolukat valmiiseen liemeen. Grillaa kantarellit ja lisää myös liemeen.
Viipaloi pyreeseen tulevat sienet ja sipulit. Ruskista ja lisää joukkoon soija. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja siirrä tehosekoittimeen. Aja pyree sileäksi ja lisää samalla voita. Mausta ja siirrä pursotinpussiin.
Valmista glaseerauskastike viipaloimalla mustat valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kattilaan muiden aineiden kanssa. Ja keitä noin 10 min. Aja sileäksi sauvasekoittimella.
Valmista lipstikkaöljy lisäämällä tehosekoittimeen lipstikka ja öljy. Aja sileäksi ja valuta harsokankaan läpi ja siirrä pulloon.
Valmista puolukkahillo lisäämällä kattilaan puolukat ja sokeri, keitä noin 15 min ja aja tehosekoittimessa.
Friteeraa puhdistettu jäkälä 190 C öljyssä nopeasti.
Viillota kunigasosterivinokkaat ristiviilloilla ja paista ne voissa kauniin värisiksi, glaseeraa lopuksi glaseerauskastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku