Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää joukkoon musta valkosipuli, inkivääri, valkosipuli. Redusoi, kunnes jäljellä on 2/3 osaa. Lisää kuivattu chili, sitruunamelissa, soijakastike, mirin ja ruokosokeri.
Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osa vesi) ja laita puolukat valmiiseen liemeen. Grillaa kantarellit ja lisää myös liemeen.
Viipaloi pyreeseen tulevat sienet ja sipulit. Ruskista ja lisää joukkoon soija. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja siirrä tehosekoittimeen. Aja pyree sileäksi ja lisää samalla voita. Mausta ja siirrä pursotinpussiin.
Valmista glaseerauskastike viipaloimalla mustat valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kattilaan muiden aineiden kanssa. Ja keitä noin 10 min. Aja sileäksi sauvasekoittimella.
Valmista lipstikkaöljy lisäämällä tehosekoittimeen lipstikka ja öljy. Aja sileäksi ja valuta harsokankaan läpi ja siirrä pulloon.
Valmista puolukkahillo lisäämällä kattilaan puolukat ja sokeri, keitä noin 15 min ja aja tehosekoittimessa.
Friteeraa puhdistettu jäkälä 190 C öljyssä nopeasti.
Viillota kunigasosterivinokkaat ristiviilloilla ja paista ne voissa kauniin värisiksi, glaseeraa lopuksi glaseerauskastikkeella.