MasterChef: Chilinen kananuudeliwokki – Katjan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_katja_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Nuudelit

  • 2 kpl Kananmunaa
  • 2 rkl Maitoa
  • 1-1½ tl Suolaa
  • 2-2,5 Vehnäjauho

Wokki

  • 2 kpl Kananrintafileetä
  • 1-2 rkl Juustokuminansiemeniä
  • 3kpl Mietoa chiliä
  • 3 rkl Kreikkalaista jogurttia
  • Puolikas kookos
  • 3 kpl Tomaattia
  • 1 kpl Appelsiini
  • 4 rkl Rypsiöljyä marinoitiin ja paistamiseen
  • 1-2 tl Sokeria
  • Suola
  • Pippuria

Valmistusohje

Sekoita nuudelin aineet keskenään ja lisää jauhoa niin, että se on vielä napakkaa ja kiinteä, mutta ei saa murentua. Laita taikina kelmun sisään ja jääkaappiin lepäämään.

Kuutio kananrintafileet ja laita kulhoon. 

Lämmitä pannu ja paahda juustokuminansiemeniä. Murskaa paahtuneet siemenet huhmareella pienemmäksi.

Laita öljyä pari ruokalusikallista kanojen sekaan ja lisää juustokuminaa sekä suolaa ja pippuria.

Poista chilien tulinen sisus ja kuutioi chili pieniksi. Viipaloi kolmas chili koristeeksi.

Kuutioi tomaatit sekä osa kookoksen hedelmälihaa. Siirrä kulhoihin odottamaan.

Työstä pastakoneella nuudelitaikina kahdessa erässä ohueksi levyksi, ja valmista spagettiterällä taikina ohueksi nauhaksi. Jauhota kevyesti ja nosta odottamaan keittämistä. Laita keitinvesi kiehumaan kattilaan.

Paista kuumalla pannulla marinoitu kana ja lisää mukaan chili. Lisää tomaatit, sokeri sekä kookoksen palat. Purista mukaan puolen appelsiinin mehu. Anna hautua noin 10 min. Lisää jogurtti ja pienennä lämpöä.

Laita vesi kiehumaan ja mausta vesi suolalla. Lisää nuudelit. Keitä noin 2 minuuttia. Nosta nuudelit suoraan kastikkeen sekaan ja anna nuudelien maustua kastikkeessa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, sokeria ja appelsiinia.

Nosta ensin nuudeli kulhoon, annostele kastiketta ja kanaa nuudelien rinnalle ja koristele chiliviipaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat