Ruijanpallasceviche

Ceviche on raikas ja helposti valmistettava alkuruoka latinalaisin juurin, kala marinoidaan limemehulla. Vinkki: Jos raakaa kalaa jää yli, kuutioi ja pakasta se annoksina niin voit valmistaa cevicheä nopeasti. Vaihtele reseptiä sen mukaan mitä kotoa löytyy.

Neljälle

  • 400 g ruijanpallasta
  • ½ avokado
  • ¼ punainen paprika
  • ½ mango
  • 2 salottisipulia
  • 1 cm jalapenoa
  • 1 cm chiliä
  • hieman jäävuorisalaattia
  • 1-2 rkl raastettua kookosta
  • 3 korianterinoksaa

Kastikkeeseen

  • 1 limen mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 iso ruokabanaani
  • 1 dl jauhoja
  • 1 dl jäävettä
  • 2 kevyesti vatkattua keltuaista
  • 3 dl öljyä, esim. rapsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuutioi ruijanpallas ja laita palat kulhoon. Kuutioi vihannekset ja hedelmät. Suikaloi sipuli, poista chileistä siemenet ja kuutioi hienoksi. Suikaloi salaatti ja kasta suikaleet nopeasti kiehuvaan veteen, valuta ja kuivaa. Paahda kookos kuivassa pannussa, kunnes raaste on saanut väriä. Anna jäähtyä. Hienonna korianteri.

2. Sekoita kastike. Lado kaikki ainekset paitsi kookos kulhoon kalan päälle. Kaada päälle kastike, sekoita ja anna maustua viileässä 1 tunti. Ripottele päälle kookosta ennen tarjoilua.

3. Kuori banaani ja viipaloi se sentinkokoisiksi siivuiksi. Laita jauhot kulhoon, tee keskelle syvennys ja lisää vesi ja keltuainen. Sekoita vain niin paljon, että ainekset sekoittuvat, taikinassa voi olla hieman paakkuja.

4. Sulje liesituuletin. Täytä paksupohjainen kattila öljyllä ja kuumenna 180 asteeseen tai kunnes leipäkuutio ruskistuu öljyssä 15 sekunnissa. Pidä kansi lähistöllä varmuuden vuoksi (jos öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kannella, älä missään nimessä yritä kaataa vettä päälle).

Kääntele banaaniviipaleet jauhoissa, ravistele pois liika jauho ja kasta palat sitten frityyritaikinaan. Friteeraa viipaleet rapeiksi ja kullankeltaisiksi erissä, valuta talouspaperilla. Tarjoile vastafriteeratut banaaniviipaleet cevichen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat