Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Chorizoa ja Romescoa – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_heini_kuva_juuli_aschan_004
Julkaistu 14.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Romesco-kastike

  • 1 kpl Punainen paprika
  • 3 kpl Terttutomaattia
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 1 dl Manteleita
  • 1 kpl Chili
  • 2 rkl Balsamietikkaa
  • 2 rkl Balsamicoa
  • 1 tl Hunajaa
  • 2 tl Suolaa
  • 3 rkl Rapsiöljyä

Raaka-aineet

  • 3 kpl Chorizomakkaraa
  • 7 kpl Pieniä terttukirsikka tomaatteja
  • 1 rkl Hunajaa
  • 3 kpl Pieniä keltaisia luumutomaatteja
  • Puolikas punasipuli
  • Puolikas lime
  • 2 kpl Tankoparsaa

Valmistusohje

Paloittele isoiksi paloiksi paprika, tomaatit, chili sekä kuori valkosipulit. Paahda pellillä uunissa 200 asteessa, kunnes vihannekset ovat saaneet kunnolla väriä. Jos mahdollista, voit myös grillata kasviksiin paahtuneen pinnan. Paahda mantelit pannulla hennon ruskeiksi. Siirrä kaikki tuotteet tehosekoittimeen. Lisää rapsiöljy, etikka, balsamico, hunaja ja mausteet. Aja tehosekoittimessa kastike hienoksi.

Laita kirsikkatomaatit terttuineen pellille. Laita rypsiöljyä, suolaa ja hunajaa. Paahda 180 asteessa uunissa noin 25min.

Pilko keltaisia- ja punaisia- pieniä tomaatteja pieneksi. Pilko mukaan puolikas punasipuli. Mausta limenmehulla, suolalla ja hyppysellisellä sokeria.

Grillaa tankoparsat ja chorizomakkara grillissä. Mausta parsat suolalla.

Kokoa annos ja koristele.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef