MasterChef: Tomaattia kahdella tapaa ja ricottajuustoa – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 kg Isoja punaisia tomaatteja
- 0,5 pnt Lipstikkaa
- 0,5 pnt Timjamia
- 1 kpl Keltasipulia
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 dl Valkoviiniä
- 0,5 dl Soijaa
- 1 tl Mustapippuria
- 2 tl Suolaa
- 3 tl Oliiviöljyä
- 2 dl Ricottajuustoa
- 1 dl Kermaa
- 2 kpl Valkuaista
- 2 tl Sokeria
Valmistusohje
Tee tomaattiliemi sorbetia varten. Soseuta tomaatit ja mausta suolalla. Valuta kuituliinan läpi. Vaahdota valkuaiset ja sekoita tomaattiliemen kanssa. Laita jäätelökoneeseen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ricottajuuston kanssa. Mausta suolalla. Laita sifoniin odottamaan.
Kuullota kattilassa oliiviöljyä, sipuli ja valkosipuli, lisää timjami ja lipstikka. Lisää suola, mustapippuri, soija ja valkoviini. Paahda tomaatteja grillissä ja lisää kattilaan. Anna keittyä 10 minuuttia.
Soseuta keitto ja jäähdytä kylmässä. Annostele lautasien pohjalle ensin keitto, lisää sitten sorbetista tehty kvenelli ja pursota ricottaruusuke päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku