MasterChef: Tomaattia kahdella tapaa ja ricottajuustoa – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 kg Isoja punaisia tomaatteja
- 0,5 pnt Lipstikkaa
- 0,5 pnt Timjamia
- 1 kpl Keltasipulia
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 dl Valkoviiniä
- 0,5 dl Soijaa
- 1 tl Mustapippuria
- 2 tl Suolaa
- 3 tl Oliiviöljyä
- 2 dl Ricottajuustoa
- 1 dl Kermaa
- 2 kpl Valkuaista
- 2 tl Sokeria
Valmistusohje
Tee tomaattiliemi sorbetia varten. Soseuta tomaatit ja mausta suolalla. Valuta kuituliinan läpi. Vaahdota valkuaiset ja sekoita tomaattiliemen kanssa. Laita jäätelökoneeseen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ricottajuuston kanssa. Mausta suolalla. Laita sifoniin odottamaan.
Kuullota kattilassa oliiviöljyä, sipuli ja valkosipuli, lisää timjami ja lipstikka. Lisää suola, mustapippuri, soija ja valkoviini. Paahda tomaatteja grillissä ja lisää kattilaan. Anna keittyä 10 minuuttia.
Soseuta keitto ja jäähdytä kylmässä. Annostele lautasien pohjalle ensin keitto, lisää sitten sorbetista tehty kvenelli ja pursota ricottaruusuke päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras