MasterChef: Fiteeratut kasvispihvit ja wasabimajoneesia – Saijan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.
Ainekset
- 1 kpl Pieni kesäkurpitsa
- 20 kpl Ruusukaalia
- 5 kpl Kesäsipulia
- Kourallinen pistaasipähkinöitä
- 0,5 dl Vehnäjauhoja
- 3 kpl Kananmuna
- 2 tl Suolaa
- 1tl Mustapippuria
- 1 kpl Vihreä chili
- 30 g Wasabia
- 2 tl Etikkaa
- 1 dl Rypsiöljyä
- 0,5 dl Piparjuuren lehtiä
- 1 dl Herukoita
- 1 dl Sokeria
- 2 rkl Oreganoa
- 2 rkl Timjamia
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon morttelissa hienonnettu merilevä. Kauli ohueksi jauhoitetulla pöydällä, paista pannulla molemmin puolin. Lopuksi friteeraa tortillat kuumassa öljyssä.
2. Kuori wasabi ja raasta hienoksi. Sekoita wasabi ja hienoksi silputut wasabin lehdet majoneesiin. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja etikalla.
3. Pilko tomatillot ja chilit hienoksi. Mausta seos etikalla, sokerilla ja suolalla.
4. Pilko kesäkurpitsa tasaiseksi suikaleeksi. Pyöritä ne kananmunassa ja vehnäjauhoissa. Uppopaista kuumassa öljyssä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku