MasterChef: Fiteeratut kasvispihvit ja wasabimajoneesia – Saijan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps12_annos_mysteeriboxi_SAIJA_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.

Ainekset

  • 1 kpl Pieni kesäkurpitsa
  • 20 kpl Ruusukaalia
  • 5 kpl Kesäsipulia
  • Kourallinen pistaasipähkinöitä
  • 0,5 dl Vehnäjauhoja
  • 3 kpl Kananmuna
  • 2 tl Suolaa
  • 1tl Mustapippuria
  • 1 kpl Vihreä chili
  • 30 g Wasabia
  • 2 tl Etikkaa
  • 1 dl Rypsiöljyä
  • 0,5 dl Piparjuuren lehtiä
  • 1 dl Herukoita
  • 1 dl Sokeria
  • 2 rkl Oreganoa
  • 2 rkl Timjamia

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon morttelissa hienonnettu merilevä. Kauli ohueksi jauhoitetulla pöydällä, paista pannulla molemmin puolin. Lopuksi friteeraa tortillat kuumassa öljyssä.

2. Kuori wasabi ja raasta hienoksi. Sekoita wasabi ja hienoksi silputut wasabin lehdet majoneesiin. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja etikalla.

3. Pilko tomatillot ja chilit hienoksi. Mausta seos etikalla, sokerilla ja suolalla.

4. Pilko kesäkurpitsa tasaiseksi suikaleeksi. Pyöritä ne kananmunassa ja vehnäjauhoissa. Uppopaista kuumassa öljyssä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!