MasterChef: Fasaania kahdella tapaa, tattia, porkkanaa, luumua ja riistakastiketta – Adelen resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Ainekset
- 4 kpl fasaanin rintaa
- 2 prk hanhenrasvaa
- 1 l rypsiöljyä
- 3 kynttä valkosipulia
- ½ pnt timjamia
- 4 kpl fasaanin koipea
- 0,5 l kanaliemi
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kynttä valkosipulia
- 1 dl ruskeaa voita
- 6 kpl tatteja
- 1 kpl keltasipuli
- 1 kpl valkosipuli
- 300 g voita
- Punaviinietikkaa
- 6 dl lihalientä
- 4 kpl tattia
- 1 pnt timjamia
- 2 kpl valkosipulia
- 3 kpl porkkanaa
- 0,5 dl ruskeaa voita
- 4 kpl luumua
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 kpl shalottisipuli
- 1 dl kuivattua sientä
- ½ pnt timjamia
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 4 dl punaviiniä
- 3 dl kanalientä
- 3 dl riistalientä
Valmistusohje
Laita kastike tulemaan. Kuullota sipulit ja kiehauta etikka. Lisää punaviini ja anna keittyä noin puoleen. Lisää liemet ja keitä kasaan, eli kunnes 1/3 jäljellä. Mausta vielä lopuksi suolalla ja pikku voi nokareella ja punaviini etikalla.
Sulata hanhenrasva rypsiöljyn kanssa, laita sekaan valkosipuli ja timjami. Laita fasaanin rinnat rasvaan ja conffaa 65 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö 48 astetta.
Kuullota painekattilassa keltasipuli, valkosipuli ja fasaanin koivet. Lisää neste, timjami ja suolaa, kiehauta ja sulje painekattila. Anna kypsyä 35min.
Kuullota tatteja ja sipulia, sekä valkosipulia voissa. Anna tatteihin tulla kunnon väri, kiehauta etikka. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi, voit käyttää lihalientä ohentamiseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi, mausta ruskealla voilla ja suolalla, paahda 225 asteisessa uunissa kunnes kypsiä.
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Leikkaa porkkanasta lantteja ja laita liemeen. Jäähdytä loppu liemi ja leikkaa luumuista kiekkoja. Pikkelöi kylmässä pikkeliliemessä. Valuta esillle laittaessa ja mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka