MasterChef: Fasaania kahdella tapaa, tattia, porkkanaa, luumua ja riistakastiketta – Adelen resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Ainekset
- 4 kpl fasaanin rintaa
- 2 prk hanhenrasvaa
- 1 l rypsiöljyä
- 3 kynttä valkosipulia
- ½ pnt timjamia
- 4 kpl fasaanin koipea
- 0,5 l kanaliemi
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kynttä valkosipulia
- 1 dl ruskeaa voita
- 6 kpl tatteja
- 1 kpl keltasipuli
- 1 kpl valkosipuli
- 300 g voita
- Punaviinietikkaa
- 6 dl lihalientä
- 4 kpl tattia
- 1 pnt timjamia
- 2 kpl valkosipulia
- 3 kpl porkkanaa
- 0,5 dl ruskeaa voita
- 4 kpl luumua
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 kpl shalottisipuli
- 1 dl kuivattua sientä
- ½ pnt timjamia
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 4 dl punaviiniä
- 3 dl kanalientä
- 3 dl riistalientä
Valmistusohje
Laita kastike tulemaan. Kuullota sipulit ja kiehauta etikka. Lisää punaviini ja anna keittyä noin puoleen. Lisää liemet ja keitä kasaan, eli kunnes 1/3 jäljellä. Mausta vielä lopuksi suolalla ja pikku voi nokareella ja punaviini etikalla.
Sulata hanhenrasva rypsiöljyn kanssa, laita sekaan valkosipuli ja timjami. Laita fasaanin rinnat rasvaan ja conffaa 65 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö 48 astetta.
Kuullota painekattilassa keltasipuli, valkosipuli ja fasaanin koivet. Lisää neste, timjami ja suolaa, kiehauta ja sulje painekattila. Anna kypsyä 35min.
Kuullota tatteja ja sipulia, sekä valkosipulia voissa. Anna tatteihin tulla kunnon väri, kiehauta etikka. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi, voit käyttää lihalientä ohentamiseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi, mausta ruskealla voilla ja suolalla, paahda 225 asteisessa uunissa kunnes kypsiä.
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Leikkaa porkkanasta lantteja ja laita liemeen. Jäähdytä loppu liemi ja leikkaa luumuista kiekkoja. Pikkelöi kylmässä pikkeliliemessä. Valuta esillle laittaessa ja mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku