Keitä riisit kypsiksi. Kiehauta kattilassa vettä ja kaada mustakaalin lehtien päälle. Anna pehmetä pari minuuttia. Kauli kaalinlehtien kova keskiruoti kaulimella pehmeäksi.
Paista jauheliha, silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää 1tl jeeraa, 0,5tl valkopippuria ja 1tl suolaa. Laita 2dl keitettyä riisiä sekaan. Lisää feta murustettuna joukkoon. Hienonna yrtit pieneksi ja sekoita täytteeseen.
Paista sienet, silputtu sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti, voipavut murskattuna ja gryereraaste. Mausta suolalla.
Täytä 2 mustakaalin lehteä lihatäytteellä ja 2 lehteä kasvistäytteellä. Kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Kaada päälle siirappia ja lihalientä ja laita voi nokareina kääryleiden päälle. Paista 180 asteisessa uunissa n. 45min. Valele lientä 10 minuutin välein kääryleiden päälle paiston aikana.
Ota kääryleet uunista. Kaada paistoliemi ja kerma kattilaan kastikkeeksi. Mausta siirapilla, suolalla ja suurusta perunajauho-vesiseoksella.
Keitä karpaloita 0,5dl sokerissa ja 1dl vettä. Murskaa karpaloita pienemmäksi ja suurusta perunajauho-vesiseoksella.
Asettele lautaselle kääryleitä, kastiketta ja karpalohilloa haluamallasi tavalla.