Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan resepti

MasterChef23_EPS12_annos_MARITA_kuva_juuli_aschan_sveins_3966
Julkaistu 23.04.2024 21:24

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Ainekset

  • 1 karitsankare
  • 5 punajuurta
  • 5 valkosipulinkynsi
  • Rosmariinia
  • 1 punainen kukkakaali
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 2 salottisipulia
  • 1 dl puolukkaa
  • 2 dl metsäsieniä ( kanttarelli, suppilovahvero)
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohje

Siisti kare ja suolaa, pippuroi. Laita kareen rämmäleet (eli siistityt palat), lohkotut salottisipulit, 2 kuorittua valkosipulinkynttä öljytylle pannulle ja paista hyvä väri. Lisää punaviini ja anna kiehua kunnes viini melkein haihtunut. Lisää lihaliemi ja kiehuta hiljaa. Lisää rosmariinin oksat ja 1 dl puolukkaa, jatka keittämistä.

Paloittele punajuuret, mausta suolalla,pippurilla ja öljyllä. Levitä uunipellille ja laita uuniin 225 astetta. Paista 35 min. Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja mausta öljy/pippuri/suolalla. Laita uuniin punajuurten seuraksi. Paista 25 minuuttia.

Leikkaa punajuuri mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Keitä 0,5 dl etikasta, 0,5 dl sokerista, ja 1 dl vettä etikkaliemi. Lisää mausteeksi 2 laakerinlehteä ja mustapippuria sekä suolaa. Laita punajuuriviipaleet liemeen maustumaan.

Mausta kare vahvasti suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä paistopinta, lisää pannulle valkosipulin kynsi, rosmariinin oksa ja voita. Valele karetta voilla hetki. Ota pois pannulta, laita sisälämpömittari. Laita uuniin 175 asteeseen ja kypsennä kunnes sisälämpö on 49 astetta (10-15min). Ota pois uunista ja anna levätä hetki.

Leikkaa kare paloiksi ja aseta lautaselle paloja, lisää reunoille paahdettua punajuurta, etikoitua punajuurta ja paahdettua kukkakaalia. Tarjoile kastike eri astiassa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit