MasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps9_annos_eeva_syksy_kuva_jussi_toivanen_002

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl nieriäfileetä
  • 2 rkl ruskeaa voita
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 200 g creme fraichea
  • 15 g siankärsämöä, kuivattu
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1-2-3 Liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeri, 3osaa vesi)
  • 3 kpl kiinteää perunaa
  • Pakastemustikkaa
  • 2 rkl mateenmätiä
  • 1 pnt tilli
  • Ruiskukkaa
  • 3 kpl retiisia
  • Piparjuuri

Valmistusohje

Kiehauta 1-2-3 liemen ainekset kattilassa. Kaada liemi mustikoiden päälle ja anna maustua.

Leikkaa nieriä pieniksi kuutioiksi tartaria varten. Mausta suolalla, ruskistetulla voilla ja sitruunankuorella.

Mausta creme fraiche kuivatulla siankärsämöllä, suolalla ja pippurilla ja vatkaa rakenne hieman paksummaksi.

Leikkaa perunat siivuiksi mandoliinilla ja siivut veitsellä julienneksi. Huuhtele liika tärkkelys pois, kuivaa ja friteeraa 160 asteessa. Mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.