Paahda sipuleita ja maa-artisokkia hibachilla. Käsittele kyyhy ja ota ranka irti ja leikkaa paloiksi. Grillaa sitäkin hibachilla.
Keitä yhdessä kattilassa perunoita, toisessa maa-artisokkia ja kolmannessa pikkelilientä. Kaada kuuma pikkeliliemi pestyjen kanttarellien päälle.
Lisää kattilaan sipulit, maa-artisokat ja kyyhkyn rangat kattilaan. Keitä täysillä hetki.
Lisää männyt ja öljy blenderiin ja anna blendata noin 5 minuuttia täysillä. Siivilöi
Kuori kypsät maa-artisokat lusikalla. Friteeraa kupit rapeaksi. Friteeraa samassa öljyssä jäkälät ja mausta suolalla ja tryffelillä.
Mausta ricotta hienonnetulla ruohosipulilla, pikkelöidyllä. Täytä maa-artisokka kuoret pleittaus vaiheessa ricotalla ja pikkelöidyllä kantarellilla.
Huuhtele perunat ja kuori. Käytä puristimen läpi. Lisää kuuma kerma ja mäntyöljyä. Maista ja mausta suolalla.
Kuivaa kyyhky ja paista pinnat paistinpannulla. Lisää 120-asteiseen uuniin ja paista kunnes sisälämpö on 48-astetta.