MasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.
Ainekset
- 1 viiriäinen
- 1 salottisipuli
- 10g rusinoita
- 150ml rommia
- 1tl paahdettuja fenkolin siemeniä
- 150ml kanalientä
- Lehti persiljaa
- Nokare voita
Salaatti
- ½ varhaiskaali
- Kyssäkaali
- Metsäsieniä
- Minttua järvikylä
- Meiramia järvikylä
Samppanja vinegretti
- 25 ml samppanja etikkaa
- Ripaus suolaa
- Mustaa pippuria myllystä
- 50 ml rypsiöljyä
- 25 ml kevyttä oliiviöljyä
Valmistusohje
VALMISTUS: Paahda fenkolin siemenet kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja kevyesti hienonna veitsellä. Paloittele viiriäinen neljään osaan, koivet ja rinnat erikseen. Leikkaa salottisipuli renkaiksi. Liota rusinat rommissa. Marinoi viiriäisen palat suolan ja fenkoli siementen kera.
Hienonna kaalit ohueksi suikaleeksi ja mausta samppanja vinegretillä. Ruskista viiriäisen palat pannulla ja kypsennä uunissa 175 astetta 5-8minuuttia. Paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää salottisipulit pannuun sekä liotetut rusinat. Flambeeraa rommilla. Siirrä lintu folioon ja lisää kanaliemi pannuun, redusoi eli keitä nestettä että jäljellä on vain puolet ½ , lisää lopuksi nokare voita ja persiljaa. Lisää lopuksi kaikki yrtit salaattiin ja tarjoile lämpimän viiriäisen, sienien ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"