Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kakku fiesta & siesta – Teemu V:n resepti

mc_eps14_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1
Julkaistu 03.05.2022 20:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Churrokakku

  • Kakkupohja
  • 2 dl vehnäjauho
  • 2 dl kanamunaa (5 munaa)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia

Churrokakku-täytteet

  • 2 dl kuohukerma
  • 2 rkl rommia
  • 200 g mascarpone
  • 100 g maitosuklaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauho
  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • 1 tl kanelia

Quesadillakakku

  • Tortillataikina
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl maissijauhoja
  • 2 dl vettä
  • 0,5 tl chilijauhe

Avokadomousse

  • 1 kokonainen avokado
  • 2 limettiä
  • 1 dl smetana
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 tl suolaa

Kaljapavut

  • 200 g mustia papuja
  • 0,4 dl olutta
  • 1 salottisipuli
  • 1 chili
  • 3 rkl rypsiöljy

Tequila katkaravut

  • 100 g katkarapuja
  • 3 rkl tequila
  • 20 g salottisipuli
  • 20 g chili
  • 50 g voita
  • 2 rkl korianteri
  • 2 rkl chipotlepaprika

Valmistusohje

Valmista kakkupohja. Sekoita ainekset monitoimikoneessa löysäksi taikinaksi. Laita kakkuvuoalle uuniin 175-astetta kiertoilmalle 40 min. Vatkaa kerma lisää rommi ja laita jääkaappiin maustumaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä sekoita mascarponen kanssa ja laita jääkaappiin maustumaan. Valmista churrotaikina, keitä vesi ja voi sekaisin. Kun hieman jäähtynyt lisää jauhot voimakkaasti vatkaten. Laita taikina pursotin pussiin ja jääkaappiin hetkeksi. Kuumenna öljy kattilassa tai käytä öljykeitintä. Pursota Churrotaikinaa n. 10 cm pötköjä ja keitä kunnes kullan ruskeat. Anna hieman jäähtyä paperin päällä niin ylimääräinen öljy valuu pois, pyöräytä kaneli sokeri seoksessa ja nosta kakun päälle.

Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Valmista avokado mousse sekoittamalla kaikki ainekset keskenään laita pursotin pussiin. Kuullota salottisipuli ja chili kattilassa, lisää valutetut pavut ja kaada olut, keitä miedolla lämmöllä kannen alla n 20 min. Lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa. Valuta pavut. Tequila katkaravut, Kuullota öljyssä salottisipuli ja chili, lisää katkaravut ja paista hetki, lisää tequila ja sytytä, anna liekin palaa loppuun niin alkoholin maku palaa pois. Lisää korianteri ja voi ja mausteet.

Kauli tortilla taikina pannun kokoiseksi lätyksi, paista kuivalla pannulla kunnes kaunis väri, lisää toiselle puolelle raastettu cheddar ja anna sulaa hieman, pinoa valmiit letut päällekkäin ja lisää joka toiseen väliin papuja. Päällimmäiseen kerrokseen lisää katkaravut ja avokadomousse.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef