Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paistettua lohta, hollandaisea, tankoparsaa, paistettua fenkolia, kukkakaalipyrettä ja kirveliöljyä , Sofian resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-29
mtv
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

Ainekset

  • hyvänkokoiset lohenpalat
  • 4 tankoparsaa
  • pala fenkolia
  • ½ kukkakaali
  • purjon valkoinen osa
  • 1 pnt Järvikylän kirveliä
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • Valio normaalisuolaista voita
  • 3 keltuaista
  • 1 valkuainen
  • väkiviinaetikkaa
  • suolaa
  • Järvikylän orvokkeja

Valmistusohje

Fileoi lohi, ota ruodot pois ja leikkaa hyvän kokoiset palaset. Kuivaa talouspaperilla ja laita suolaa päälle. Paista voissa matalalla lämmöllä 50 asteiseksi nahkapuoli alaspäin. Käännä vielä ympäri pieneksi hetkeksi.

Kuullota reilussa voissa paloiteltua kukkakaalia ja purjoa. Lisää kermaa n. 1,5 dl. Mausta suolalla. Kun kasvikset ovat pehmenneet, laita ne blenderiin ja aja tasaiseksi. Laita massa sifoniin ja lisää valkuainen. Pursota lautasen reunalle kukkakaalipyrettä.

Laita blenderiin öljy ja ruukku kirveliä (jätä muutama vihreä lehti annoksen koristeluun) lisää suolaa ja varovainen loraus etikkaa. 

Paista fenkolit pannulla reilussa voissa pehmeiksi ja osittain ruskeiksi.

Laita vettä kiehumaan ja keitä parsoja 2min. Laita jääveteen hetkeksi, ettei väri kärsi.

Valmista hollandaisekastike ensin vaahdottamalla keltuaiset. Lisää pieni loraus etikkaa ja vettä. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Sulata voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että sakka jää kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja valuta 150 g sulaa voita tipottain sekaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit