Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kapteeni Morganin sekameteli-soppa, Timon resepti

MasterChef24 joulu EPS01 timo
Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Ainekset

  • Kuivattuja luumuja, viikunoita, aprikooseja, rusinoita
  • 1 dl valkoista rommia
  • 0,5 dl sokeria
  • loraus luumumehua
  • 1 vaniljatanko
  • 6 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 1 päärynä
  • 50 g voita
  • sokeria

Suuruste

  • 2 dl vettä
  • 4 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan lisää joukkoon kanelitangot, keitä 15 minuuttia. Laita luumut yms. astiaan, kaada päälle rommi ja sokeri, leikkaa vaniljatanko ja kaavi sisältö joukkoon, pyöräytä lusikalla sekaisin, anna marinoitua sen aikaa, kun kanelitangot kiehuvat.

Kuori ja kuutioi päärynä, sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Heitä joukkoon päärynäkuutiot. Anna karamellisoitua. 

Valuta ylimääräinen neste pois luumuseoksesta ja lisää päärynät joukkoon. Kaada seos kiehuvaan veteen, keitä luumut ym. pehmeiksi. Lisää joukkoon loraus vesi/ perunajauho suurusta, anna kiehahtaa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit