MasterChef: Sitruunapossettia, marinoitua tyrniä, lakugeeliä ja tuorevuustomoussea – Vihreän joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 5 dl vispautuvaa kaurakermaa
- 500 g sokeria
- 110 g sitruunamehua
- 1 dl pakastetyrnejä
- 150 g tuorevuustoa
- Sitruunankuorta
- 1,5 dl lakupala
- 1 dl paahdettu pistaasi
Valmistusohje
Kiehauta kaurakerma ja 100 g sokeria ja anna kiehua hetki. Lisää sitruunamehu ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Jäähdytä hetki, kaada lautasille hyytymään ja laita kylmään.
Keitä sokeriliemi, 200 g sokeri ja 2 dl vesi. Kaada kuumana pakastetyrnien päälle. Jätä marinoitumaan.
Kiehauta loppu sokeriliemi ja lisää pandalakut, anna kiehua hetki jotta lakut pehmenevät. Aja tehosekoittimessa sileäksi.
Paahda pistaasit pannulla, anna jäähtyä ja rouhi.
Vatkaa tuorevuusto, sokeri ja pieni määrä kaurakermaa pallovatkaimella, mausta sitruunankuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku