MasterChef: Suklaafondanttia, vaniljajäätelöä ja karamellikastiketta – Oonan resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Jäätelö
- 300 g kermaa
- 200 g maitoa
- 120 g sokeria
- 130 g keltuaista
- 1 kpl vaniljatanko
Omenapyre
- 4 granny smith omenaa
- 100 g sokeria
- 1 kpl sitruuna
Karamellikastike
- 100 g sokeria
- 200 g kermaa
- 2 g suolaa
Suklaafondant
- 44 g voita
- 80 g suklaata
- 2 kpl kananmunaa
- 44 g sokeria
- 14 g vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kiehauta maito ja kerma sekä vaniljatangot, sekoita keltuaiset ja sokeri. Kaada vaniljakerma keltuaisten joukkoon, ja sitten takaisin kattilaan, vispaa ja kypsennä 83c. Siivilöi ja jäähdytä jäähauteessa. Kaada hiukan jäähtyneenä jäätelökoneeseen.
Kuori omenat ja laita pakkaseen. Ota omenoista palloraudalla palloja, kaada päälle vettä sekä sitruunamehu ja siirrä kylmään. Pilko loput omenat ohueksi lastuksi ja keitä kypsäksi. Siivilöi ja aja tehosekoittimessa pyreeksi. Lisää jäiset kuoret lopuksi. Siivilöi ja pussita.
Sulata voi ja suklaa, sekä vatkaa sokeri ja munat. Kaada munavaahtoon voi ja suklaaseos sekä jauhot. Sekoita ja vie kylmään. Paista uunissa noin 200c noin 7 min.
Paahda sokeri pannulla kuumaksi. Lisää kerma ja keitä kokoon reilusti. Lopuksi tarkasta maku ja lisää suola.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"