MasterChef: Suklaafondanttia, vaniljajäätelöä ja karamellikastiketta – Oonan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_OONA_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Jäätelö

  • 300 g kermaa
  • 200 g maitoa
  • 120 g sokeria
  • 130 g keltuaista
  • 1 kpl vaniljatanko

Omenapyre

  • 4 granny smith omenaa
  • 100 g sokeria
  • 1 kpl sitruuna

Karamellikastike

  • 100 g sokeria
  • 200 g kermaa
  • 2 g suolaa

Suklaafondant

  • 44 g voita
  • 80 g suklaata
  • 2 kpl kananmunaa
  • 44 g sokeria
  • 14 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kiehauta maito ja kerma sekä vaniljatangot, sekoita keltuaiset ja sokeri. Kaada vaniljakerma keltuaisten joukkoon, ja sitten takaisin kattilaan, vispaa ja kypsennä 83c. Siivilöi ja jäähdytä jäähauteessa. Kaada hiukan jäähtyneenä jäätelökoneeseen.

Kuori omenat ja laita pakkaseen. Ota omenoista palloraudalla palloja, kaada päälle vettä sekä sitruunamehu ja siirrä kylmään. Pilko loput omenat ohueksi lastuksi ja keitä kypsäksi. Siivilöi ja aja tehosekoittimessa pyreeksi. Lisää jäiset kuoret lopuksi. Siivilöi ja pussita.

Sulata voi ja suklaa, sekä vatkaa sokeri ja munat. Kaada munavaahtoon voi ja suklaaseos sekä jauhot. Sekoita ja vie kylmään. Paista uunissa noin 200c noin 7 min.

Paahda sokeri pannulla kuumaksi. Lisää kerma ja keitä kokoon reilusti. Lopuksi tarkasta maku ja lisää suola.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!