MasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin resepti
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.
Haukirulla
- 1 kpl haukifilee
- Suolaa
Grillattu perunavaahto
- 500 g jauhoista perunaa
- 600 g kermaa
- 150 g grillattua voita
- Suolaa
Mesiangervo-kalakerma
- 50 g voita
- 2 kpl shalottisipulia
- 4 kpl valkosipulin kynttä
- 3 dl valkoviiniä
- 5 dl kalalientä
- 5 dl kermaa
- Kourallinen kuivattua mesiangervoa
- Suolaa
- Pikkelöity kurkku ja kukkakaali
- Puolikas kurkku
- 3 kpl kukkakaalin nuppu
- 1-2-3 (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
- Paistettu romanesco
- 1 kpl romanescoa
- Grillattu voi ja suola
- Ruohosipuliöljy
- 1 pnt ruohosipulia
- 3 dl öljyä
Valmistusohje
Pilko shalotti- ja valkosipuli ja kuullota niitä voissa. Lisää valkoviini ja keitä noin puoleen, lisää kalaliemi ja keitä taas puoleen. Lisää kerma ja keitä jälleen puoleen. Mausta mesiangervolla ja suolalla.
Fileeraa hauki ruodottomaksi ja leikkaa fileestä ohuita suikaleita. Suolaa suikaleet ja kääri kelmussa rullaksi. Laita vakuumipussiin ja kypsennä n. 15 min 56 asteessa sirkulaattorin avulla. Pyöraytä nopeasti grillivoissa.
Valmista grillivoi sulattamalla voita kattilassa ja lisää joukkoon tulikuuma hiili. Peitä nopeasti kattilalla ja anna uuttua noin 15 min. Siivilöi harson läpi.
Kuori perunat, ja keitä ne kypsäksi. Aja sileäksi tehosekoittimessa kerman ja grillatun voin kanssa. Laita sifoniin.
Leikkaa romanescon nuput puoliksi ja paista grillatussa voissa. Leikkaa kurkut ja kukkakaali ohueksi ja laita ne pikkeliliemeen. Laita ruohosipuli ja öljy tehosekoittimeen ja aja sileäksi.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Piparijäätelö
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä