MasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen resepti
MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.
Ainekset
- Villitaimen
- 3 dl ruskeaa voita
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 2 kpl kurkkua
- Väinönputkia
- 8 kpl kesäperunoita
- 1 kpl sitruuna
- Pala piparjuurta
- Kesäperunoita
- 2 pnt tilliä
- 2 dl öljyä
- 2 rkl siianmätiä
- 200 g smetanaa
- 1 dl sitruunanmehu
- Suolaa
- 1-2-3 Liemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osaa vesi)
Valmistusohje
Kiehauta 1-2-3 liemen ainekset kattilassa. Kuori kurkut ja tee palloja palloraudalla. Kaada liemi päälle. Leikkaa väinönputkesta sopivia paloja ja kaada päälle kuumaa pikkelientä.
Leikkaa perunat ½ cm paksuiksi kiekoiksi ja stanssaa. Keitä suolatussa vedessä 7min tai kunnes lähes kypsiä. Nosta pellille ja valele ruskealla voilla. Paahda 160 asteisessa uunissa loppuun. Raasta päälle sitruunan kuorta ja piparjuurta. Mausta suolalla.
Leikkaa perunasta mandoliinilla ohuita viipaleita. Friteeraa 160 asteisessa friteerauskoneessa kunnes kullanruskeita. Mausta suolalla.
Aja tehosekoittimessa kiehuvan kuumaksi tillit ja öljy. Siivilöi harsoliinan ja mausta suolalla.
Vatkaa smetana vaahdoksi, mausta ja siirrä pursotinpussiin.
Renssaa taimen ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Mausta suolalla ja valele ruskealla voilla. Kypsennä 160 asteisessa uunissa 2-3 min palakoosta riippuen. Siirrä kylmälle pellille ja valele päälle vielä ruskeaa voita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras