MasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps9_annos_adele_kesa25C225A8_kuva_jussi_toivanen_001

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • Villitaimen
  • 3 dl ruskeaa voita
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 kpl kurkkua
  • Väinönputkia
  • 8 kpl kesäperunoita
  • 1 kpl sitruuna
  • Pala piparjuurta
  • Kesäperunoita
  • 2 pnt tilliä
  • 2 dl öljyä
  • 2 rkl siianmätiä
  • 200 g smetanaa
  • 1 dl sitruunanmehu
  • Suolaa
  • 1-2-3 Liemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osaa vesi)

Valmistusohje

Kiehauta 1-2-3 liemen ainekset kattilassa. Kuori kurkut ja tee palloja palloraudalla. Kaada liemi päälle. Leikkaa väinönputkesta sopivia paloja ja kaada päälle kuumaa pikkelientä.

Leikkaa perunat ½ cm paksuiksi kiekoiksi ja stanssaa. Keitä suolatussa vedessä 7min tai kunnes lähes kypsiä. Nosta pellille ja valele ruskealla voilla. Paahda 160 asteisessa uunissa loppuun. Raasta päälle sitruunan kuorta ja piparjuurta. Mausta suolalla. 

Leikkaa perunasta mandoliinilla ohuita viipaleita. Friteeraa 160 asteisessa friteerauskoneessa kunnes kullanruskeita. Mausta suolalla. 

Aja tehosekoittimessa kiehuvan kuumaksi tillit ja öljy. Siivilöi harsoliinan ja mausta suolalla.

Vatkaa smetana vaahdoksi, mausta ja siirrä pursotinpussiin.

Renssaa taimen ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Mausta suolalla ja valele ruskealla voilla. Kypsennä 160 asteisessa uunissa 2-3 min palakoosta riippuen. Siirrä kylmälle pellille ja valele päälle vielä ruskeaa voita.

Parhaat ruokaohjelmat