MasterChef: Dracula dome – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.
Mansikkasorbet
- 500 g mansikka
- 1,5 dl sokeri
- 1,5 dl vesi
- 1 sitruunan mehu
- 0,5 dl glukoosi
Temperoitu tumma suklaa
- 500 g tumma suklaa
Mansikkamelba
- 200 g mansikka
- 1 dl sokeri
- 1 liivate
- 2 rkl cointreau
- punainen elintarvikeväri
Kookosmousse
- 4 dl vispikerma
- 2 dl kookosmaito
- 4 liivate
- 3 tl vaniljasokeri
Mikrokakku
- 2 rkl jauho
- 3 rkl maito
- 1 tl leivinjauhe
- 0,5 kananmuna
- 1 rkl suklaajauhe
- musta elintarvikeväri
Suklaakastike
- 1 dl sokeri
- 50 g voi
- 1 dl sulatettu suklaa
- 2 rkl cointreau
- 1 dl kerma
Valmistusohje
Sekoita ja kuumenna sorbetin aineet keskenään. Aja sauvasekoittimella sileäksi, siivilöi ja jäähdytä massa ennen koneeseen laittamista. Pyöritä koneessa kunnes valmis.
Temperoi suklaa. 49c-27c-31c . Laita temperoitua suklaata silikonimuottiin ohuiksi kerroksiksi. Tee muutama kerros
Sekoita melban aineet kattilassa ja kuumenna kattilassa ja viilennä heti. Kun viileää kaada muottiin noin puolilleen.
Sekoita kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Liota liivate ja sekoita pieneen tilkkaan vettä. Kaada muotti täyteen ja pakasta kiinteäksi.
Valmista kakku sekoittamalla kaikki asiat kulhossa ja laita mikroon täydellä teholla 30-60s.
Valmista kastike ensin sulattamalla voi, lisää sokeri ja muut aineet. Kuumenna kastike kuumaksi ennen tarjoilua.
Aseta lautaselle. Anna domen sulaa 15-30min ennen tarjoilua.
Kaada kuuma kastike keskelle domea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku