MasterChef: Dracula dome – Ollin resepti

mc_eps15_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Mansikkasorbet

  • 500 g mansikka
  • 1,5 dl sokeri
  • 1,5 dl vesi
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl glukoosi

Temperoitu tumma suklaa

  • 500 g tumma suklaa

Mansikkamelba

  • 200 g mansikka
  • 1 dl sokeri
  • 1 liivate
  • 2 rkl cointreau
  • punainen elintarvikeväri

Kookosmousse

  • 4 dl vispikerma
  • 2 dl kookosmaito
  • 4 liivate
  • 3 tl vaniljasokeri

Mikrokakku

  • 2 rkl jauho
  • 3 rkl maito
  • 1 tl leivinjauhe
  • 0,5 kananmuna
  • 1 rkl suklaajauhe
  • musta elintarvikeväri

Suklaakastike

  • 1 dl sokeri
  • 50 g voi
  • 1 dl sulatettu suklaa
  • 2 rkl cointreau
  • 1 dl kerma

Valmistusohje

Sekoita ja kuumenna sorbetin aineet keskenään. Aja sauvasekoittimella sileäksi, siivilöi ja jäähdytä massa ennen koneeseen laittamista. Pyöritä koneessa kunnes valmis.

Temperoi suklaa. 49c-27c-31c . Laita temperoitua suklaata silikonimuottiin ohuiksi kerroksiksi. Tee muutama kerros

Sekoita melban aineet kattilassa ja kuumenna kattilassa ja viilennä heti. Kun viileää kaada muottiin noin puolilleen.

Sekoita kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Liota liivate ja sekoita pieneen tilkkaan vettä. Kaada muotti täyteen ja pakasta kiinteäksi.

Valmista kakku sekoittamalla kaikki asiat kulhossa ja laita mikroon täydellä teholla 30-60s.

Valmista kastike ensin sulattamalla voi, lisää sokeri ja muut aineet. Kuumenna kastike kuumaksi ennen tarjoilua.

Aseta lautaselle. Anna domen sulaa 15-30min ennen tarjoilua.

Kaada kuuma kastike keskelle domea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!