MasterChef: Mango sticky rice 2.0 – Petra V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.
Ainekset
- 2 mangoa
- 3 dl kookosmaitoa
- 4 dl sokeria
- 2 dl sushiriisiä
- 1 prk kaurafraichea
- 6 g agar agaria
- 6 lehteä kaffirlimee
- 1 rlk mantelia
- 2 dl sushiriisiä
- suolaa
- 1 rkl glukoosisiirappia
Valmistusohje
Huuhtele riisiä kulhossa kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi ja vesi suhteessa 1:1 ja keitä noin 5-10 min kiehuvana. Jäädytä kannen alla vielä noin 10 min. Jäähdytä pakastimesssa kylmäksi.
Sekoita yhteen kattilaan 1:1 sokeria ja kookosmaitoa ja suolaa. Kiehauta, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä.
Lisää toiseen kattilaan kookosmaito, kaffirlimet, limenkuori ja mehu. Vatkaa kaurafraiche kuohkeaksi. Siivilöi kookosmaito kaurafraichen joukkoon ja vispaa voimakkaasti. Lisää glukoosisiirappia ja maista ja mausta tarvittaessa limellä ja suolalla.
Leikkaa 1 mangosta liha irti ja lisää blenderiin. Lisää perään hieman glukoosisiirappia ja limen mehua. Lisää agaria suhteessa 1,5-2g / 100g . Keitä seosta kiehuen noin 5 min ja kaada pellille. Jäähdytä.
Leikkaa toinen mango kuutioiksi.
Kun mango hyytelö on tekeytynyt ota puolet ja blendaa vielä limen mehun ja mangon kanssa geeliksi.
Lisää sokeria pannulle. Kun sokeri on sulanut lisää mantelit. Sekoita. Mausta suolalla. Hienonna jäähtyessää..
Sekoita jäähtynyt riisi ja jäähtynyt sokerikookoskastike keskenään ja anna tekeytyä vielä jääkaapissa noin 30 minuuttia. maista ja mausta suolalla ja kastikkeella tarvittaessa.
Tarjoile sticky rice lisäämällä pohjalle riisi. Lisää päälle mango, mango geeli ja mangokuutiot, revi vielä kookosjäädykkeestä päälle lastuja ja ripottele päälle paahdettu manteli. Raasta vielä päälle limen kuorta ja ripaus suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"