MasterChef: Valkosuklaa-mangomousse, ananashyytelö, banaanikakkua ja vaahterasiirappikennoa – Eevan resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 400 g valkosuklaata
- 5 dl kuohukermaa
- 250 g maitoa
- 15 g liivatetta
- 1 kpl mango
- 1 kpl ananas
- 400 g sokeria
- 1 kpl banaani
- 2 kpl kananmunaa
- 100 g Mantelijauhoja
- 50 g vehnäjauhoja
- 3 g jauhettua inkivääriä
- 3 g jauhettua kanelia
- 3 dl vaaleaa rommia
- 75 g vaahterasiirappia
- 20 g ruokasoodaa
- 15 g agar agaria
- 150 g glukoosia
- 8 kpl maustepippuria
Valmistusohje
Kuori mango ja leikkaa paloiksi. Laita mangot kattilaan sokerin ja rommin kanssa, kiehauta ja aja tehosekoittimessa sileäksi. Kaada muotteihin ja pakasta.
Kiehauta maito ja lisää liotettu liivate. Kaada kuumana valkosuklaan päälle, sekoita hyvin kunnes suklaa on sulanut ja massa emulgoitunut. Vaahdota kerma ja nostele huoneenlämpöisen valkosuklaamassan sekaan. Kaada hieman jähmettynyttä massaa isompaan muottiin ja lisää jäätynyt mangopallo. Peitä valkosuklaamassalla. Jäädytä ja ota pois muoteista ennen maistelua.
Aja ananas, vesi ja sokeri tehosekoittimessa tasaiseksi. Kaada kattilaan ja kiehauta. Lisää agar kiehuvaan liemeen ja jäähdytä pellillä. Stanssaa esille laittoa varten.
Kiehauta vaahterasiirappi, sokeri, glukoosi ja vesi, anna kiehua 160 asteeseen. Lisää ruokasooda samalla sekoittaen ja kaada samantien silipat-maton päälle. Anna jäähtyä ja rouhi annokseen.
Aja banaani, ruokokidesokeri, rommi, mantelijauhe, vehnäjauho ja kananmunat tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada pellille ohut kerros. Kypsennä 180 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes on kypsää. Stanssaa.
Leikkaa ananakset ohuiksi siivuiksi. Grillaa siivut parilalla ja anna jäähtyä. Kiehauta sokeriliemi ja lisää maustepippurit. Leikkaa ananakset kuutioiksi ja kaada maustepippuri-sokeriliemi päälle. Anna maustua.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"