MasterChef: Mansikkasoufflé – Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 300 g mansikkaa
- 0,5 dl mansikkajauhe
- 1 dl kerma
- 1,5 dl maito
- pehmeää voita sutimiseen
- 3 kananmunaa
- 100 g sokeria
- 15 g vehnäjauho
- 10 g maissijauho
- sitruunaa puristettuna
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset kahteen erilliseen kulhoon.
Vatkaa keltuaisten sekaan 40 g sokeria. Kun seos on tasainen, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna kattilassa maito ja kerma. Kun seos poreilee, lisää se koko ajan sekoittaen erissä keltuaismassan sekaan. Kun seos on tasainen, kaada se takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus on vanukasmainen. Laita jääkaappiin viilenemään.
Halkaise 200 g mansikoita. Laita paistinpannulle 20 g sokeria sekä mansikat. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet mansikoiden sekaan ja lisää myös itse tanko. Keitä, kunnes koostumus on hillomainen. Siivilöi kulhoon ja vie jäähtymään.
Voitele kohokaskulhot pehmeällä voilla. Voitele reunat alhaalta ylöspäin, jotta kohokas kohoaa. Vuoraa vuokien voidellut sisäpuolet sokerin ja mansikkajauheen seoksella. Vie jääkaappiin asettumaan.
Valmista valkuaisista marenki: lisää valkuaisten joukkoon vähän sitruunamehua. Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua, lisää sokeri vähitellen erissä, kunnes vaahto on tasaista ja vahvaa.
Sekoita mansikkahillo kohokasmassaan. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput 2/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita rauhallisesti nostellen massan sekaan, kunnes seos on tasainen.
Nostele massa vuokiin. Kun vuoka on täynnä, kopauta sitä pöytään niin, että mahdolliset ilmakuplat tulevat pois. Lisää massaa tarvittaessa ja pyyhkäise vuoan yläreunan yläpuoliset massat pois tasaisella veitsellä. Kierrä peukalolla vuoan reunaa pitkin pieni ura, jotta kohokas nousee tasaisesti.
Paista 180-185 -asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Koristele mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"