MasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n resepti

mc_eps10_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Sahramijäätelö

  • 3 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 5 keltuaista
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl sahramia

Kongonperunasiirappi

  • 4 kpl kongon perunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Kulattu shisolehti

  • 2 kpl shisolehti
  • ripaus suolaa
  • 1 l öljyä
  • Kongon perunakerma
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl kongon peruna mehua
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

SAHRAMIJÄÄTELÖ: Keitä kerma ja maito kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kun maitokerma jäähtynyt hieman, lisää se keltuaisvaahtoon norona koko ajan sekoittaen. Laita seos kattilaan, lisää sahrami, läämitä kunnes 82 astetta. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä 40 min.

KULTAINEN SHISOLEHTI: Friteeraa lehdet rasvakeittimessä n. 1 min, kunnes rapea, nosta paperille kuivumaan ja lisää pinnalle suolaa. koristele lehtikullalla.

KONGON PERUNASIIRAPPI: Mehusta perunat ja lisää mehu kattilaan, keitä kokoon sokerin kanssa.

KONGON PERUNAKERMA: Vatkaa kerma ja lisää sokeri ja mehu. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.

Kokoa annos kulhoon, pohjalle rengas kermavaahtoa, pohjalle hyppysellinen sormilimettiä. Tee jäätelöstä pallo ja aseta keskelle, lisää reunaan kylmä passion hedelmä ja nosta shisolehti päällimmäiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat