Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Mascarpone-raparperi tuulihatut, Taijan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_taija_kuva_juuli_aschan_sveins9850
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

TAIKINA

  • 3 dl vettä
  • 200 g Valio voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl Meira leivinjauhetta

TÄYTE

  • 1 varsi raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria

KERMATÄYTE

  • 1 purkki Valio keittiön mascarponea (200 g)
  • 1 dl Valio keittiön vispikermaa

Valmistusohje

TAIKINA: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Kun neste on kiehahtanut, lisää kaikki jauhot kerralla. Sekoita lastalla

kunnolla sekaisin. Lisää vielä leivinjauhe ja sekoita varovasti. Laita seos pursotinpussiin ja pursota

leivinpaperille noin golfpallon kokoiset pienet kasat. Paina huiput sormella alas. Paista 200 asteessa 

noin 20 min. Anna jäähtyä.

TÄYTE: Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan vesi, raparperit ja sokeri. 

Keitä raparperit pehmeiksi. Anna jäähtyä ja laita seos tuulihatun sisälle.

KERMATÄYTE: Sekoita ensin mascarponen rakenne rikki. Tee kermavaahto toisessa astiassa ja sekoita lopuksi

ainekset yhteen. Laita seos pursotin pussiin ja pursota seos tuulihatun sisälle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit