Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Punaherukka-eclair, Sininen joukkue

MasterChef23_annos__SININEN_JOUKKUE_EPS06_kuva_juuli_aschan_sveins_7827
Julkaistu 12.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Ainekset

  • 100 g voita
  • 120 g vanhanajan täysmaitoa
  • 120 g vettä
  • 150 g vehnäjauhoa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 6 kananmunaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g punaherukoita

Valmistusohje

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Kuumenna voi, maito ja vesi kattilassa siten, että seos kiehahtaa. Lisää sokeri ja suola. Sekoita nuolijalla joukkoon jauhot ja sekoita kiinteäksi taikinaksi samalla kattilassa kuumentaen. Taikina on valmis, kun kattilan pohjalle muodostuu kalvo. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Sekoita kananmunien rakenne rikki, ja lisää hiljalleen taikinaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita, kunnes taikinan koostumus on sopiva. Taikinan tulisi olla venyvää, vaaleaa ja helposti pursotettavaa. Pursota taikinasta eclair-leivokset tyllaa käyttäen. Viilennä ennen paistoa. Siivilöi leivosten päälle tomusokeria ja paista 170c/20-40min, kunnes leivokset ovat kohonneet ja ruskistuneet. 

Temperoi tumma suklaa seuraavasti: sulata vesihauteessa suklaa 50 asteeseen ja siirrä heti jääkylpyyn. Viilennä jääkylvyssä, kunnes suklaa on 27 asteista. Lämmitä suklaa uudelleen 31 asteeseen lämpimässä vesihauteessa juuri ennen kuorruttamista. 

Painele punaherukat siivilän läpi. Vispaa kerma ja sekoita herukkasose joukkoon. Tee kaksi reikää eclairin pohjiin ja täytä jäähtyneet eclairit kermalla rei’istä pursotinpussia käyttäen. Kasta leivokset temperoidussa suklaassa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit