MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Ainekset
- 350 g salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ tl sokeria
- Ripaus hienoa merisuolaa & mustapippuria
- 1 kananfilee
- 1 purjo
Valmistusohje
Kuori ja hienonna salottisipulit ja 1 valkosipulin kynsi. Kuullota sipuleita pannulla n. 10min kunnes ne pehmenevät. Lisää kuohukerma ja sokeri. Anna hautua kunnes kerma on imeytynyt sipuleihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sipulit blenderiin ja laita täydelle teholle n. 1 minuutiksi. Laita pyree pursotinpussiin ja purista lautaselle.
Paista kananfileet runsaassa öljyssä ja lisää joukkoon 2 murskattua valkosipulin kynttä.
Halkaise purjosta n. 3 lehteä, pilko hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää joukkoon n. 1 dl rypsiöljyä ja tehosekoittimella vedä sileäksi. Ota kankainen harso ja kulho, laita harso kulhon päälle ja kaada sisältö siitä läpi. Näin ollen harson läpi valuu vain öljy.
Leikkaa purjon toisesta päästä 3 viipaletta ja friteeraa ne kuumassa öljyssä n. 3 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"