MasterChef: Poroa ja palsternakkaa – Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 1 kokonainen poron ulkofile
- 1 palsternakka
- hyppysellinen sitruunan kuorta
- 1 sipuli
- 0,5 dl kanaliemi
- 1 dl villiriistaliemi
- 1 salottisipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- nippu timjamia
- 1 rkl voita
- 0,5 dl kermaa
- 5 cl konjakkia
- 1 dl punaviiniä
- 5 kpl kirsikkaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Pilko sipulit ja laita ne hautumaan kattilaan miedolle lämmölle öljyn ja kanaliemen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko ja keitä palsternakat suolatussa vedessä pehmeiksi. Valuta vesi pois, soseuta, lisää kerma, soseuta lisää ja raasta sekaan sitruunan kuorta. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria.
Mausta poron filee runsaasti suolalla ja pippurilla kaikilta puolilta. Ruskista kummatkin puolet kuumalla pannulla. Lisää pannulle valkosipulin kynsi, timjamia ja voita. Lusikoi voita poron kummallekin puolelle. Laita poro 180 asteiseen uuniin 6 minuutiksi.
Pilko salottisipulit ja kaksi valkosipulin kynttä, puolita kirsikat ja lisää hieman timjamia ja paista öljyssä pannulla. Kun salottisipulit ovat läpikuultavia, lisää konjakki. Kun konjakki on lähes haihtunut, lisää punaviini. Kun punaviini on muuttunut siirappimaiseksi, lisää villiriistaliemi ja keitä kasaan kunnes koostumus on hieman paksuuntunut. Siivilöi liinan läpi.
Soseuta sipulit pyreeksi, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka