MasterChef: Poroa ja palsternakkaa – Santun resepti

mc_eps1_annos_santtu_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 1 kokonainen poron ulkofile
  • 1 palsternakka
  • hyppysellinen sitruunan kuorta
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl kanaliemi
  • 1 dl villiriistaliemi
  • 1 salottisipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • nippu timjamia
  • 1 rkl voita
  • 0,5 dl kermaa
  • 5 cl konjakkia
  • 1 dl punaviiniä
  • 5 kpl kirsikkaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Pilko sipulit ja laita ne hautumaan kattilaan miedolle lämmölle öljyn ja kanaliemen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko ja keitä palsternakat suolatussa vedessä pehmeiksi. Valuta vesi pois, soseuta, lisää kerma, soseuta lisää ja raasta sekaan sitruunan kuorta. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria.

Mausta poron filee runsaasti suolalla ja pippurilla kaikilta puolilta. Ruskista kummatkin puolet kuumalla pannulla. Lisää pannulle valkosipulin kynsi, timjamia ja voita. Lusikoi voita poron kummallekin puolelle. Laita poro 180 asteiseen uuniin 6 minuutiksi.

Pilko salottisipulit ja kaksi valkosipulin kynttä, puolita kirsikat ja lisää hieman timjamia ja paista öljyssä pannulla. Kun salottisipulit ovat läpikuultavia, lisää konjakki. Kun konjakki on lähes haihtunut, lisää punaviini. Kun punaviini on muuttunut siirappimaiseksi, lisää villiriistaliemi ja keitä kasaan kunnes koostumus on hieman paksuuntunut. Siivilöi liinan läpi.

Soseuta sipulit pyreeksi, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.