MasterChef Suomi: Peuran sisäfilee ja kukkakaalipyrettä, pikkeliretiisit, ruohosipuliöljyä ja ujosti karamellistoituja porkkanoita, Samu
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Sisäfilee
- 200 g peuran sisäfilee
- 0,5 dl skotlantilainen viski
- 1 dl kerma
- 5 katajanmarjaa
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl pippuria
- puolikas valkosipulinkynsi
Pikkeliretiisit
- 2 retiisiä
- 1,5 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 dl valkoviinietikka
Kukkakaalipyre
- 200 g voita
- 1 kpl kukkakaali
- maitoa
Ruohosipuliöljy
- nippu ruohosipulia
- 1 dl rypsiöljyä
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
Ujosti karamellisoidut porkkanat
- 3 kevätporkkanaa
- 0,5 tl sokeria
- voita
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
VALMISTUS: Sekoita vesi, sokeri ja valkoviinietikka. Kiehauta liemi niin, että sokeri sulaa. Kaada liemi retiisiviipaleiden päälle.
Ruskista 200 g voita. Pilko kukkakaalin kukinnot ja laita kattilaan. Lisää maitoa sen verran, että kukinnot peittyvät. Keitä kypsäksi. Poista kukinnot maidosta ja soseuta ne. Lisää ruskistettu voi. Lisää tarvittaessa keitinmaitoa. Siivilöi sileäksi.
Soseuta ruohosipuliöljyn aineet keskenään sauvasekoittimella
Paista perun sisäfileet voi-öljy-seoksessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä lepäämään. Lisää pannulle murskatut marjat ja puolikas valkosipulinkynsi. Lisää paistinlimeen viski ja keitä niin kauan, että lähes kaikki viski on haihtunut. Lisää kerma ja keitä kasaan. Poista valkosipulinkynsi ja katajanmarjat kastikkeesta. Leikkaa filee viipaleiksi.
Halkaise ja siisti kevätporkkanat. Paista porkkanat kuumalla pannulla voi-öljy-seoksessa. Lisää mausteet ja anna karamellisoitua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti