MasterChef Suomi: Peuran sisäfilee ja kukkakaalipyrettä, pikkeliretiisit, ruohosipuliöljyä ja ujosti karamellistoituja porkkanoita, Samu

samu1

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Sisäfilee

  • 200 g peuran sisäfilee
  • 0,5 dl skotlantilainen viski
  • 1 dl kerma
  • 5 katajanmarjaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria
  • puolikas valkosipulinkynsi

Pikkeliretiisit

  • 2 retiisiä
  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl valkoviinietikka

Kukkakaalipyre

  • 200 g voita
  • 1 kpl kukkakaali
  • maitoa

Ruohosipuliöljy

  • nippu ruohosipulia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Ujosti karamellisoidut porkkanat

  • 3 kevätporkkanaa
  • 0,5 tl sokeria
  • voita
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

VALMISTUS: Sekoita vesi, sokeri ja valkoviinietikka. Kiehauta liemi niin, että sokeri sulaa. Kaada liemi retiisiviipaleiden päälle. 

Ruskista 200 g voita. Pilko kukkakaalin kukinnot ja laita kattilaan. Lisää maitoa sen verran, että kukinnot peittyvät. Keitä kypsäksi. Poista kukinnot maidosta ja soseuta ne. Lisää ruskistettu voi. Lisää tarvittaessa keitinmaitoa. Siivilöi sileäksi.

Soseuta ruohosipuliöljyn aineet keskenään sauvasekoittimella

Paista perun sisäfileet voi-öljy-seoksessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä lepäämään. Lisää pannulle murskatut marjat ja puolikas valkosipulinkynsi. Lisää paistinlimeen viski ja keitä niin kauan, että lähes kaikki viski on haihtunut. Lisää kerma ja keitä kasaan. Poista valkosipulinkynsi ja katajanmarjat kastikkeesta. Leikkaa filee viipaleiksi.

Halkaise ja siisti kevätporkkanat. Paista porkkanat kuumalla pannulla voi-öljy-seoksessa. Lisää mausteet ja anna karamellisoitua. 

Parhaat ruokaohjelmat