MasterChef: Sieniä kolmella tapaa – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.
Ainekset
- 2 dl + 2 dl kuivattuja sieniä
- 6 herkkusientä
- nippu timjamia
- 1 rkl etikkaa
- 1 l vettä
- 4 sellerin vartta
- ½ lanttu
- 2 isoa salottisipulia
- 2 rkl misotahnaa
- 200 g voita
- 5 keltuaista
- 1 täysmuna
- 140 g 00-jauhoa
- 140 g durumjauhoa
- 1 lime
- 1 rkl ruokosokeria
- reilusti suolaa
- pari valkosipulin kynttä
- 3 rkl soijaa
- 200 g purkki maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Liota puolet kuivatuista sienistä vedessä.
Tee pastataikina. Sekoita jauhot, keltuaiset ja kananmuna ja muutama ruokalusikallinen vettä. Vaivaa kiinteäksi, vakumoi ja anna levätä ainakin 10 min.
Tee liemi. Laita isoon kattilaan 100 g voita, pilkottu selleri, ¼ lanttua ja sipulit, 1-2 valkosipulin kynttä, ruokosokeri, hyppysellinen suolaa ja 1l vettä. Lisää puolet kuivatuista sienistä ja 3 herkkusientä paloiteltuna kattilaan. Anna liemen keittyä ja tekeytyä ainakin 30 min. Lisää soijaa, 1 rkl misoa, suolaa, pari timjamin oksaa, ½ limen mehu ja tarkista maku. Maun kuuluu olla tummaa, sieninen ja umaminen. Siivilöi liemi ja redusoi, kunnes jäljellä on 4-5 dl.
Tee pastan täyte. Laita kulhoon tuorejuusto, liotetut sienet, puoli nippua timjamia hienoksi pilkottuna, vähän sienilientä, suolaa ja mustapippuria. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa 1 rkl etikkaa tuomaan happoa.
Valmista tortellinit. Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja lisää ainakin 0,5 dl suolaa veteen. Rullaa pasta pastakoneella ohueksi levyksi, jaa sopiviin osioihin, pursota täyte ja sulje pasta sienivedellä. Keitä n. 2 minuuttia ja valele sieniliemellä.
Paista sienet ja lantut. Pilko lantut ja viipaloi tuoreet herkkusienet. Laita pannulle voita ja misotahnaa. Paista pannulla lanttuja kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita. Paista sen jälkeen sienet, kunnet ne ovat saaneet kauniin värin pintaan.
Laita lautaselle liemi, sienet, lantut ja tortellineja. Koristele timjamilla ja lisää päälle vielä vähän limemehua ja suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku