Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-20
MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

HIRVENFILEE

  • 500 g hirven ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria

PUNAHERUKKA-PUNAVIINIKASTIKE

  • 500 ml punaviiniä
  • 500 ml lihalientä
  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • timjamia
  • punaherukoita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl voita

JUURISELLERI-PORKKANAMUHENNOS

  • ½ juuriselleri
  • 3 porkkanaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • timjamia

Valmistusohje

Lämmitä uuni 120 asteeseen. Mausta lihan pinta suolalla. Paista pinnat kiinni pannulla. Kiinnitä paistomittari lihan keskikohtaan ja laita uuniin. Kypsennä uunissa sisälämpöön 54 astetta. Ota liha uunista ja anna vetäytyä n. 10 min ennen leikkaamista. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi lautaselle.

Freesaa pilkotut sipuli, varsiselleri, porkkana sekä valkosipuli. Lisää punaviini, tomaattipyree ja lihaliemi joukkoon. Lisää timjami joukkoon. Keitä kastiketta kokoon, että on noin puolet jäljellä. Siivilöi ja lisää punaviiniä kattilaan, lisää herukoita joukkoon ja keitä sopivan paksuiseksi. Siivilöi vielä kerran. Sekoita lopuksi muuta lusikallinen voita, niin saat kiillon kastikkeeseen. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa sitruunanmehua.

Kuori ja pilko juuriselleri kuutioiksi. Keitä kerma-maitoseoksessa kypsäksi n. 20 min. Valuta neste talteen.

Keitä porkkanat suolatussa vedessä n. 15 min. 

Soseuta perunasurvimella karkeaa muussia molemmista ja sekoita yhteen. Lisää tarvittaessa juurisellerin keitinlientä, jotta koostumus on sopivaa. Mausta suolalla, sitruunanmehulla ja timjamilla.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit