MasterChef Suomi: Kampasimpukkaa mango-chilisalaattia ja sitruksista valkoviinikastiketta, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.
Ainekset
- 3 kampasimpukkaa
- 1 punainen chili
- 1 syöntikypsä mango
- 2 sitruunaa
- 1 lime
- 3,5 tl hienoa merisuolaa
- 2 salottisipulia
- 2,5 dl kalalientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2,5 dl kuohukermaa
- 20 g normaalisuolaista voita
- 3 rkl rypsiöljyä
- 0,5 tl valkopippuria
- Ripaus mustapippuria
- Ripaus cayannepippuria
- 1 rasia ketunleipää
- Ripaus suolaa myllystä
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 timjamiruukku
- 1 rasia punajuuren versoja
- Syötäviä kukkia koristeluun
Valmistusohje
Tee kastike. Hienonna yksi salottisipuli ja kuullota se 1 rkl rypsiöljyssä. Lisää valkoviini ja anna keittyä kasaan niin, että nesteen määrä puolittuu. Lisää kalaliemi ja kourallinen timjaminversoja ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kuohukerma, murskattu valkosipulin kynsi, valkopippuri, ripaus mustapippuria sekä 2 tl suolaa. Keitä toiset 10 min ja mausta puolikkaan sitruunan mehulla. Siivilöi kastike kahdesti ja laita sifoniin kahdella panoksella.
Tee mangosalaatti. Kuori ja kuutioi mango. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Laita ne kippoon ja mausta 0,5 rkl limenmehulla ja yhdellä kierroksella suolalla myllystä. Jätä maustumaan.
Laita kippoon kourallinen punajuuren versoja ja kourallinen ketunleipää. Mausta 2 tl oliiviöljyllä ja kierroksella suolaa myllystä.
Kuori ja leikkaa rinkuloiksi toinen salottisipuli. Frittaa kullanruskeaksi 180-asteisessa öljyssä. Aseta talouspaperille kuivumaan.
Kuumenna 2rkl rypsiöljyä pannulla hyvin kuumaksi. Kuivaa kampasimpukat ja paista pannulla kaunis paistopinta molemmille puolille. Pidä noin 1min 30sek per puoli. Mausta sitruunamehulla ja merisuolalla.
Kokoa annos laittamalla kampasimpukan kuoreen pohjimmaiseksi mango-chilisalaatti ja pursota sifonista kolme puristusta kastiketta. Aseta kampasimpukat päälimmäiseksi ja ripottele päälle fritattua salottisipulia. Koristele ketunleivällä, punajuuren versoilla ja kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka