Kuori ja raasta perunat, 1 kirpeä omena ja sipuli. Laita raaste liinaan ja purista neste pois. Laita raaste kippoon ja riko sekaan yksi kananmuna. Mausta 2 tl suolalla. Kuumenna pannu ja laita 2 rkl rypsiöljyä pannulle. Sekoita massa ja muotoile massasta pannulle lettuja. Paista molemmat pinnat kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Irrota riekon koppa ja laita loppuosa rungosta kattilaan 3 rkl rypsiöljyn kanssa. Paista noin 5 min ja lisää sitten 2,5 dl kanalientä ja sekä pilkottu punainen omena ja keitä kasaan noin 10min. Lisää 2 dl kermaa, 1 kierros suolaa myllystä ja 1 kierros mustapippuria myllystä ja jätä kiehumaan keskilämmölle.
Lämmitä uuni 180-asteeseen.
Tee kaalisalaatti. Suikaloi punakaali ja vihreä omena kippoon. Lisää 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl samppanjaviinietikkaa, 2 tl limemehua sekä yksi kierros suolaa myllystä. Sekoita ja jätä maustumaan.
Kuumenna voi ja timjaminoksat korkealla keskilämmöllä. Ota riekon kopasta pinnat kiinni pannulla ja loppukypsennä uunissa noin 3min per kylki.
Siivilöi kastike, paloittele riekko ja kokoa annos.