Suolaa kanan koipireidet kauttaaltaan. Paista nahkapuolelta kuivalla pannulla, kunnes nahka on kunnolla ruskistunut. Laita lämpömittari kanaan, ja aseta sisälämpötilaksi 65 astetta ja laita kana uuniin kiertoilmalla 180 asteeseen. Leikkaa palsternakka ja maa-artisokka noin 2 cm paksuiksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Kaada kulhoon öljyä ja suolaa niin, että suolaa ja öljyä tarttuu juureksiin kauttaltaan. laita uunipellille ja uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.
Valmista yrttiöljy. Ota puoli punttia korianteria ja rucolaa ja laita blenderiin. Lisää 2 dl öljyä. laita blenderi voimakkaimmalle asetukselle ja anna pyöriä 2 minuuttia. Siivilöi öljy pulloon siivilän ja karitaliinan läpi.
Laita pannulle 100 g voita sekä puolikas pilkottu sipuli. Anna sipulin ruskistua. Leikkaa tomaatti viistoon 6 tasapaksuun osaan. Laita pannun lämpö pienelle ja laita tomaattisiivut voi-sipuli seokseen ja anna hautua. 5 minuutin kuluttua käännä tomaatit ympäri.
Ota valmiit juurekset pois uunista ja laita suoraan blenderiin. Lisää kerma, ripaus suolaa ja valkoviinietikkaa ja sokeria. Anna pyöriä blenderissä muutama minuutti. Siivilöi pyree saadaksesi samettisen lopputuloksen.
Laita pyree lautaselle ja lisää kanankoipi viereen. Laita tomaatit nojaamaan kanaa vasten. Viimeistele yrttiöljyllä ja yrteillä.