Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kananrintaa rapealla perunapedillä, Ellan resepti

MasterChef kausi 7  jakso 1 ella
Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 8-10 kpl kesäperunaa
  • 0,5 l kanttarelleja
  • 1 iso keltasipuli
  • tuoretta timjamia
  • 2 kananrintaa, nahkoineen
  • voita, normaalisuolainen paistamiseen
  • rypsiöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Viipaloi pestyt perunat kuorineen mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. 

Ota leivinpaperista 2 neliön mallista palaa, jotka mahtuvat käyttämällesi paistinpannulle. 

Asettele perunaviipaleet ympyrän muotoon leivinpaperin päälle, mausta kevyesti suolalla. 

Valmistele kanttarellit puhdistamalla ne ja repimällä käsin isohkoiksi paloiksi. 

Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa isohkoiksi veneiksi. 

Öljyä kananrinnat kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna pannulla normaalisuolaista voita ja laita pannulle myös muutama timjamin oksa. 

Paista ensin kananrintoihin kunnon ruskistunut pinta, alenna hiukan lämpöä ja laita myös sipulit mukaan paahtumaan. Mausta ne kevyesti. 

Kun kana on lähes kypsää, siirrä se uunin kestävään astiaan tai leivinpaperin päälle pellille ja nosta 180 C uuniin, kunnes kokonaan kypsää. Voit nostaa myös sipulit niiden kanssa vielä paahtumaan. 

Tällä välin paista kuumalla pannulla kanttarellit niin, että niihin tulee kunnolla ruskistunut, paahtunut pinta. 

Siirrä sivuun odottamaan. Lisää voita pannulle ja kuumenna pannu uudestaan, siirrä perunalettu leivinpaperin avulla pannulle (käännä perunat paistinpannua vasten niin että leivinpaperi jää päälle). Aseta paino perunoiden päälle (esim. kattilan kansi) ja anna niiden paahtua hyvin, viipaleiden tulisi paiston aikana tarttua toisiinsa kiinni. Kun perunoissa on hyvä paistopinta, käännä lettu (ota leivinpaperi pois ja aseta se käännetyn puolen päälle uudestaan, mikäli perunalettu kaipaa vielä painoa paistuakseen kunnolla myös toiselta puolelta. 

Kokoa annos niin, että rapea perunalettu tulee annoksen pohjalle, sen päälle viipaloitu kananrinta, päälle ja ympärille paahdetut kanttarellit ja sipulit. Viimeistele kevyesti maustamalla, mikäli tarpeen, ja lehtipersiljalla. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit