Kevätkananpoikaa ja Hasselbackan perunoita
Hasselbackan eli Pähkinämäen perunat ovat suorastaan nerokasta ruokaa: niissä on perunat ja kastikkeet ja mausteet samassa, ne ovat lähes valmiiksi viipaloituja - ja ne maistuvat niin mielettömän hyviltä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 broileri
- suolaa ja mustapippuria
- ½ tl salviaa
- ½ tl rosmariinia
- 1 purjo
- 1 porkkana
- pieni pala juuriselleriä
- 2 rkl voita
Hasselbackan perunat
- 12 tasakokoista perunaa
- 2 rkl voita
- ½ dl korppujauhoa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- (kermakastiketta)
- mustaviinimarjahyytelöä
- maustekurkkua
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne n. 3 mm:n siivuiksi, mutta älä leikkaa aivan pohjaan asti. Helpoimmin tämä käy, kun asetat perunan sopivankokoiseen puukauhaan, jonka reunat pysäyttävät veitsen, niin että perunan pohja pysyy ehjänä ja viipaleet toisissaan kiinni. Pane perunat voideltuun uunipannuun ehjä pohja alapäin ja sirottele viipaloidulle pinnalle suolaa, pippuria ja korppujauhoa. Tipauta kullekin perunalle pieni nokare voita. Paista uunissa noin 35 minuuttia, niin että perunat ovat melkein kypsiä. Ota uunista ja pidä lämpimänä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
2. Puhdista purjo, kuori porkkana ja selleri ja leikkaa kasvikset pienemmiksi paloiksi. Kuivaa broileri ja hiero sekä sen sisä- että ulkopintaan suolaa, mustapippuria, salviaa ja rosmariinia. Laita uunipannulle paloitellut kasvikset ja hieman vettä. Aseta broileri ritilälle uunipannun yläpuolelle. Laita voinokareita broilerin pinnalle ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile tikulla: jos broileri on kypsä, reiästä tihkuva neste on kirkasta, ei yhtään punaista. Kana ja broileri pitää paistaa aivan kypsäksi eli sisälämpötilan tulee olla 80 astetta. Ota kypsä lintu ja kasvikset uunista ja pidä lämpiminä.
3. Laita perunat takaisin uuniin (nosta lämpötilaa uudestaan) ja paista ne kypsiksi. Voit sillä välin halutessasi tehdä paistoliemestä kastikkeen kiehauttamalla siivilöidyn liemen kasarissa suurusteen kanssa ja lisäämällä hieman kermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka