MasterChef Suomi: Kasvis foundant, savustettua smetanaa, pikkelisieniä ja lehtikaalia, Antin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa kasvisannos
Ainekset
- 1 kpl punasipuli
- 1 kpl lanttu
- 1 kpl raitajuuri
- 6 kpl varhaisporkkanaa
- 8 kpl maa-artisokkaa
- 1 purkki smetanaa
- 9 kanttarellia
- 1 kpl lehtikaali
- 1 kpl purjo
- 0,5 l kasvislientä
- 1 puntti kirveliä
- 1 puntti tilliä
- 1 kpl sitruuna
- Hienoa merisuolaa
- Mustapippuria
- 2 dl sokeria
- 1 dl shampanjaviinietikkaa
- 3 dl vettä
- 500 g voita
- 1 dl oliiviöljyä
- 50 g pinjansiemeniä
- 50 g manteleita
Amuse bouche
- 1 kpl maissi
- 1 prk smetanaa
- 1 kpl purjo
- 1 kpl lanttu
- Parmesaania
- 1 puntti kirveliä
- 1 kpl sitruuna
- 0,5 l kasvislientä
- Hieno merisuolaa
- Pippuria
- Voita
Valmistusohje
Valmista savustettu smetana. Savusta smetatana savustuspyssyllä. Mausta suolalla sekä sitruunan mehulla. Laita savusettu smetana pursotinpussiin. Tee 1-2-3 liemi: 3 dl vettä, 2 dl sokeri, 1 dl shampanjaviinietikkaa. Keitä ja ota liedeltä pois. Pilko kanttarellit reiluiksi paloiksi ja laita liemeen. Siirrä jääkaappiin.
Valmista kasvisfoundant. Leikkaa punasipuli, lanttu, raitajuuri sekä maa-artisokka reilun kokoisiksi paloiksi. Laita pannulle voita ja sulata niin, että voi vaahtoaa. Lisää joukkoon pilkotut juurekset sekä kokonaiset varhaisporkkanat. Kaada kasvislientä niin, että vihannekset peittyvät juuri ja juuri. Peitä pannu leivinpaperilla ja kypsennä reilulla lämmöllä. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä, poista leivinpaperi ja paahda vihannekset niin että nestettä ei enää ole jäljellä.
Mausta lehtikaali suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita lehtikaali uuniin 200 asteeseen, noin 10 min tai kunnes lehtikaali on rapea pinnoista. Laita pinjansiemenet sekä mantelit pellille ja paahda uunissa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes väri on kauniin ruskea. Ota uunista pois ja pilko pieneksi.
Leikkaa purjo renkaiksi ja pannulla runsaassa voissa niin että väri on kauniin ruskea. Siirrä sivuun. Kokoa annos niin, että laita kasvisfondant pohjalle, laita pursotinpussista savustettua smetanaa annoksen sivuihin. Lisää päälle paistettu purjo sekä paahdetut mantelit & pähkinät. Lisää joukkoon vielä pikkelisienet sekä koristele yrteillä.
PAAHDETTUA MAISSIA, HEINÄSAVUSTETTUA SMETANAA, PURJOA, LANTTUA SEKÄ PARMESAANIA: Aloita keittämällä maissi. Kun maissin väri on kauniin keltainen niin siirrä pelille uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi.
Savusta smetana kulhossa heinällä. Mausta suolalla sekä sitruunalla. Leikkaa purjo ohueksi siivuksi, paista runsaassa voissa, mausta suolalla sekä pippurilla.
Leikkaa lanttu annospaloiksi, lisää voita pannuun ja kun voi vaahtoaa, lisää leikattu lanttu mukaan. Lisää kasvislientä niin että lanttu juuri ja juuri peittyy. Laita pannun päälle leivinpaperi ja kypsennä lanttu kypsäksi. Kokoa annos niin että laitat kypsän lantun pohjalle, lisää annoksen sivuille savustettua smetanaa, lisää joukkoon paistettu purjo sekä maissi. Raasta päälle parmesania sekä koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka