MasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa kasvisannos
Pikkelöidyt sienet ja kukkakaalit
- 0,5 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 3 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 30 g omavalintaisia sieniä
- Muutama kukkakaalin pieni nuppu
Paistettu kukkakaali
- 1 kukkakaali
- 50 g voita
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- Muutama oksa timjamia
Mustajuurifondant
- 2 mustajuurta
- 100 g voita
- 2 dl kasvislientä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- Muutama oksa meiramia
Sienipyre
- 100 g vapaavalintaisia sieniä
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl kasvislientä
- 50 g voita
Uppopaistettu jäkälä ja palsternakka
- 1 palsternakka
- Pari palaa jäkälää
Amuse bouche
- 2 pikkuporkkanaa
- Ripaus hienoa merisuolaa
- 50 g voita
- 1 retiisi
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- Muutama oksa timjamia
- Pikkelöityä kukkakaalia
Valmistusohje
PIKKELÖIDYT SIENET JA KUKKAKAALIT: Tee liemi yhdistämällä etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Lisää laakerinlehdet ja maustepippurit liemeen. Anna kiehahtaa ja lisää sienet ja kukkakaalit. Nosta sivuun liedeltä ja anna tekeytyä.
PAISTETTU KUKKAKAALI: Leikkaa kukkakaalista kiekko. Lämmitä pannu ja sulata voi. Aseta kukkakaali pannulle ja mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja timjamilla. Paista molemmin puolin pehmeäksi ja kauniin väriseksi.
MUSTAJUURIFONDANT: Kuori ja halkaise katkaise mustajuuri puoliksi. Lämmitä voi pannulla ja aseta mustajuuret pannulle. Lisää mausteet ja yrtit pannulle. Kaada joukkoon kasvisliemi ja peitä leivinpaperilla. Kun neste on haihtunut, ota pois leivinpaperi ja anna paistua vielä hetki kunnes mustajuuret.
SIENIPYRE: Laita sienet kuivalle pannulle paistumaan ja paista kunnes neste on haihtunut. Lisää kerma ja kasvisliemi ja anna hautua. Kaada sienet blenderiin ja lisää voi. Jos liian kiinteää niin notkista kermalla. Aja tasaiseksi pyreeksi.
UPPOPAISTETTU JÄKÄLÄ JA PALSTERNAKKA: Lämmitä rasvakeitin 180 asteeseen. Vuole palsternakasta ohuita siivuja mandoliinilla tai kuorimaveitsellä. Siivoa jäkälästä roskat ja friteeraa jäkäliä ja palsternakkaa hyvin nopeasti, kunnes rapeita. Kasaa annos kauniiksi ja ilmavaksi. Tarkista maut ja koristele yrteillä.
AMUSE BOUCHE: Leikkaa retiisi hyvin ohuiksi viipaleiksi. Marinoi oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle voi ja pikkuporkkanat. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kasaa annos pieneen astiaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku