Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kuhaa beurre monté -kastikkeella, kukkakaalipyre ja kauden kasviksia, Markku

markku
Julkaistu 14.02.2024 14:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Kuha

  • 1 kuhafilee
  • voita

Beurre monté -kastike

  • 200 g voita
  • 2 rkl vesi
  • sitruunaa
  • suolaa

Kukkakaalipyre

  • 500 g kukkakaalia
  • 50 g voita
  • 2 dl kerma
  • sitruunaa

Salaatti

  • 1 avomaankurkku
  • 1 tomaatti
  • 150 g herneitä
  • nippu retiisejä

Vinegretti

  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 sitruuna
  • rakuunaa
  • lehtipersiljaa
  • ruohosipulia
  • suolaa

Yrttiöljy

  • 2,5 dl rypsiöljy
  • yrttejä

Valmistusohje

VALMISTUS: Keitä kukkakaalia kermassa n. 15–20 minuuttia, niin että kukkakaali kypsyy. Poista kukkakaalit kermasta, mutta säästä kerma. Soseuta kukkakaalit blenderissä ja ohenna keitinkermalla. Mausta voilla, suolalla ja sitruunalla.

Sekoita vinegretin ainekset blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa ja suolaa. Pilko salaatin ainekset pieneksi ja lisää joukkoon n. 4-5 rkl vinegrettiä.

Kiehauta yrtit ja öljy. Jäähdytä. Siivilöi liinan läpi. Kiehauta vesi Bierre monté -kastiketta varten pannulla. Ota pannu liedeltä ja lisää voi koko ajan vispaten. Mausta sitruunalla ja suolalla.

Leikkaa kuha ruodottomaksi ja paista kauniin ruskeaksi.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit