MasterChef Suomi: Kuhaa beurre monté -kastikkeella, kukkakaalipyre ja kauden kasviksia, Markku

markku

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Kuha

  • 1 kuhafilee
  • voita

Beurre monté -kastike

  • 200 g voita
  • 2 rkl vesi
  • sitruunaa
  • suolaa

Kukkakaalipyre

  • 500 g kukkakaalia
  • 50 g voita
  • 2 dl kerma
  • sitruunaa

Salaatti

  • 1 avomaankurkku
  • 1 tomaatti
  • 150 g herneitä
  • nippu retiisejä

Vinegretti

  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 sitruuna
  • rakuunaa
  • lehtipersiljaa
  • ruohosipulia
  • suolaa

Yrttiöljy

  • 2,5 dl rypsiöljy
  • yrttejä

Valmistusohje

VALMISTUS: Keitä kukkakaalia kermassa n. 15–20 minuuttia, niin että kukkakaali kypsyy. Poista kukkakaalit kermasta, mutta säästä kerma. Soseuta kukkakaalit blenderissä ja ohenna keitinkermalla. Mausta voilla, suolalla ja sitruunalla.

Sekoita vinegretin ainekset blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa ja suolaa. Pilko salaatin ainekset pieneksi ja lisää joukkoon n. 4-5 rkl vinegrettiä.

Kiehauta yrtit ja öljy. Jäähdytä. Siivilöi liinan läpi. Kiehauta vesi Bierre monté -kastiketta varten pannulla. Ota pannu liedeltä ja lisää voi koko ajan vispaten. Mausta sitruunalla ja suolalla.

Leikkaa kuha ruodottomaksi ja paista kauniin ruskeaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.