MasterChef Suomi: Lakritsipannacotta, Sininen joukkue

MasterChef23_annos__SININEN_JOUKKUE_EPS06_kuva_juuli_aschan_sveins_7827

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Ainekset

  • 9,5 dl easy whipping vispituotetta
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl lakritsajauhetta
  • 3,5 tl agar agaria
  • ½ pussia lakritsia
  • Karhunvatukoita

Valmistusohje

Laita 5 dl vispituotetta kattilaan kuumenemaan, lisää sokeri ja lakujauhe.

Sekoita agar agar 2,5 dl vispiin ja laita kiehuvan seoksen joukkoon. Keitä noin 3-5 minuuttia.

Anna seoksen tasaantua kattilassa kymmenisen minuuttia ennen kuin kaadat sen muotteihin/laseihin.

Leikkaa lakritsipalat pienemmiksi ja keitä 2 dl vispituotteessa kastikkeeksi, noin 5-10 minuuttia ja siivilöi kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.