MasterChef Suomi: Lakritsipannacotta, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Ainekset
- 9,5 dl easy whipping vispituotetta
- 1 dl sokeria
- 3 tl lakritsajauhetta
- 3,5 tl agar agaria
- ½ pussia lakritsia
- Karhunvatukoita
Valmistusohje
Laita 5 dl vispituotetta kattilaan kuumenemaan, lisää sokeri ja lakujauhe.
Sekoita agar agar 2,5 dl vispiin ja laita kiehuvan seoksen joukkoon. Keitä noin 3-5 minuuttia.
Anna seoksen tasaantua kattilassa kymmenisen minuuttia ennen kuin kaadat sen muotteihin/laseihin.
Leikkaa lakritsipalat pienemmiksi ja keitä 2 dl vispituotteessa kastikkeeksi, noin 5-10 minuuttia ja siivilöi kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"