Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paistettu kanan rintafilee, Annen resepti

MasterChef kausi 7  jakso 1 anne p
Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Maa-artisokka-palsternakka-perunapyree

  • 5 kpl pientä maa-artisokkaa
  • ½ palsternakka
  • 2 kesäperunaa
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl keittiön kuohukermaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 tl suolaa

Paistetut kanan rintafileet

  • Kaksi kanan rintafileetä
  • voita paistamiseen
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Tomaatti-sipulisalsa

  • 1 kpl luumutomaatti
  • ½ keltainen sipuli
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

Pikkelöidyt kantarellit, Liemi

  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 8 rkl sokeria
  • 12 rkl vettä
  • 2 kanttarellia

Yrttiöljy

  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl korianteri
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Maa-artisokka-palsternakka-perunapyree

MAA-ARTISOKKA-PALSTERNAKKA-PERUNAPYREE: Kuori maa-artisokat, palsternakka ja perunat. Keitä 15min vedessä. Kaada keitinliemi pois. Lisää kattilaan maito. Keitä kasviset kypsiksi (15min). Lisää voi, kerma sekä suola. Tarkasta maku.

PAISTETUT KANAN RINTAFILEET: Paista kanan rintafileet voissa noin neljä minuuttia puoleltaan.

TOMAATTI-SIPULISALSA: Pilko tomaatti ja sipuli blenderissä. Lisää valkoviinietikka. 

PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT: Keitä liemi, niin että sokeri sulaa. Anna liemen jäähtyä hetki. Lisää pilkotut kanttarellit liemeen.

YRTTIÖLJY: Pilko yrtit. Lisää rypsiöljy ja valkoviinietikka, sekä ripaus suolaa.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit