Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paistettua kananrintafilettä peruna-artisokka pyreellä, Ullan resepti

MasterChef kausi 7  jakso 1 ulla (1)
Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Kananrintafile

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl filettä
  • 2 oksaa timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria

Kanannahka

  • 1 kpl kanannahkaa
  • ripaus suolaa

Peruna-artisokkapyre

  • 4 kpl varhaisperunoita
  • 2 kpl artisokkia
  • ½ tl suolaa
  • 1,5 dl kuohukermaa

Kantarellikastike

  • 1 kpl sipuli
  • 7 kpl kantarelleja
  • 50 g voita
  • 4 rkl jauhoja
  • 4 dl Keittiön kuohukermaa
  • 4 oksaa timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria
  • ½ tl valkoviinietikkaa

Timjamiöljy

  • ½ punttia Järvikylän timjamia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

KANANRINTAFILEE: Lämmitä pannu kuumaksi, paista kanan pinnat kiinni öljyssä, timjamin, suolan ja pippurin kanssa. Siirrä pannu uuniin foliolla peitettynä. Paista noin 20 minuuttia, fileen paksuudesta riippuen. 

KANANNAHKA: Poista nahkasta rasva puukolla rapsuttamalla ja laita nahka uuniin kahden pellin väliin. Anna paistua 30min. Ota nahka uunista ja anna levätä hetki. Mausta suolalla.

PERUNA-ARTISOKKAPYRE: Keitä perunat ja artisokat pehmeiksi, soseuta blenderissä kuohukerman ja suolan kanssa.

KANTTARELLIKASTIKE:  Pilko sipulit ja kantarellit pieniksi paloiksi. Sulata voi pannulla, lisää sienet, sipulit ja timjami. Kuullota hetki. Lisää jauhot ja pyörittele hetki pannulla. Lisää kerma sekä mausteet.  Anna saostua miedolla lämmöllä n. 15min. 

TIMJAMIÖLJY: Lisää timjami, öljy, valkoviinietikka ja suola blenderiin. Blendaa hienoksi. Valuta siivilän läpi öljy kulhoon. Kokoa annos ja tarjoa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit