Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Misotahnassa grillattua porsaan kassleria, punakaalislaw aurajuusto-wasabimajoneesilla, sekä mangohilloke, Miikan resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-24
MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

Ainekset

  • porsaan kassleria
  • wasabia
  • seesaminsiemeniä
  • punakaalia
  • 3 rkl aurajuustomurua
  • 1 kananmuna
  • 2 oliiviöljyä
  • 1 mango
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl misotahnaa
  • suolaa
  • pippuria
  • hunajaa
  • ½ limen mehu

Valmistusohje

Leikkaa punakaali ohueksi ja aseta jääveteen odottamaan. Ota porsaan kassler ja leikkaa siitä noin 1,5 cm paksuisia pihvejä. Hiero suolaa pintaa molemmin puolin ja jätä vielä huoneenlämpöön. 

Aloita tekemään mangohilloke niin, että leikkaat mangon siemenen mukaisesti ja viillät mangon lihaan kuutio muodon. Näin voit irrottaa hedelmän lihan helposti lusikalla kaapimalla ja asettaa ne suoraan kattilaan lämmönpäälle. Lisää mangoille vesi sekä hunaja, mutta lisää limen mehu vasta kun seos alkaa kuplimaan. Keitä seosta kasaan ja maista tarvitseeko lisää happoa, jos mango on todella makeaa.

Kuumenna öljy pannulla, lisää kasslerit pannulle ja kypsennä lihaa, mutta älä paista vielä haluttuun lämpötilaan. Painele misotahnaa lusikalla lihan pintaan ja voitele lihaa sillä pannulla paistaessa. Kun liha on saanut väriä ja miso on paahtunut, ota lihat pois, sillä ne grillataan hibachi grillissä valmiiksi ennen tarjoilua. 

Valmista majoneesi lisäämällä kananmuna, öljy ja wasabi tahna sauvasekoittimen kulhoon ja emulsoi sauvasekoittimella. Kun koostumus on majoneesimainen lisää aurajuustot sekaan ja aseta jääkaappiin odottamaan esillepanoa.

Ota levännyt liha valmiiksi, laita grilliin ja tee misotahnasta ja soijakastikkeesta marinadi, jolla voitelet  lihan grillissä. Grillaa kunnon pinta ja voitele marinadilla molemmin puolin. Tarkkaile lämpötilaa ja kääntele tarvittaessa useamman kerran, kunnes pinta hiillostuu. Jos löytyy mittari voit tarkistaa kasslerin sisälämpötilan ja sen voi jättää 65-70 asteeseen. 

Siirrä lihat grillistä pois ja leikkaa varovasti siivuiksi. Laita liha lautaselle nätisti ja lisää punakaali slaw sekä kaada aurajuusto wasabi majoneesi slawn päälle. Lisää lusikalla mangohilloketta tuomaan raikkautta ja makeutta, sekä laita lihan päälle seesaminsiemeniä. Voit myös koristella muilla yrteillä tai kasviksilla annosta näyttävämmäksi. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit