MasterChef Suomi: Omenaravioli, Josen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Omenaravioli
- 1 Granny Smith omena
- 1 purkki chevreä
- 1 rkl hunajaa
- 1 luumu
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 20 g voita
- Muutama lehti salviaa
- 10 oksaa persiljaa
- Puolikas chili
Omenasose
- 1 Honey Crisp omena
- 1 vihreä tomaatti
- 1 luumu
- 1 tl vähäsuolaista soijaa
- Muutama lehti salviaa
- 0,5 dl kasvislientä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 20 g voita
Pleittaus
- Hiukan perunajauhoja
- Muutama lehti salviaa
Valmistusohje
OMENARAVIOLI: Leikkaa mandoliinilla puolikkaasta omenasta ohuita siivuja. Tee mausteliemi lisäämällä kattilaan pari desiä vettä, valkoviinietikka ja persilja. Anna kiehahtaa ja lisää omenasiivut. Nosta liedeltä ja anna tekeytyä. Leikkaa loppu omena ja luumu kuutioiksi ja laita voin kanssa paistinpannulle. Lisää salvia ja anna paistua kunnes pehmeitä. Lisää cutteriin ja aja hienoksi seokseksi. Nosta kylmään hetkeksi. Sekoita chevre, suola, pippuri, hunaja ja hetken jäähtynyt omena-luumuseos. Tarkista maku.
OMENASOSE: Pilko omena, tomaatti ja luumu. Laita pieneen kattilaan ja lisää kasvisliemi, soija, salvia ja mausteet. Keitä kunnes pehmeitä. Viimeistele voilla ja painele siivilän läpi soseeksi.
PLEITTAUS: Sivele omensiivujen reunat pienellä määrällä perunajauhoja. Laita chevretäyte pursotinpussiin ja pursota puolille omenasiivuista. Nosta toinen siivu päälle, painele ilmaa pois välistä ja leikkaa stanssilla raviolin muotoisia paloja. Asettele lautaselle, lisää omenasose ja koristele ohueksi leikatulla salvialla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka