MasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan resepti

mc_eps16_kierros2_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.

Ainekset

  • riisipaperia
  • pkt tofua
  • ½ kurkku
  • porkkana
  • ½ mango
  • iso chili
  • 2 limeä
  • pätkä inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • kalakastiketta
  • kuivattua korianteria
  • chilijauhetta
  • mustia seesamin siemeniä
  • suolaa
  • 1 dl cashew pähkinöitä

Valmistusohje

Paahda kuivamausteita ja seesamin siemeniä pannulla ja laita kulhoon.

Kuivaa tofu kunnolla ja leikkaa kuutioiksi. Frittaa 180 öljyssä kunnes rapeita. Laita tofut ensin paperille jotta ylimäärinen öljy lähtee ja lisää kulhoon mausteiden kanssa kulhoon lisää reilusti suolaa.

Raasta inkivääri ja valkosipuli, leikkaa chili pieneksi ja laita kattilaan. Mittaa öljyt, sokeri, hunaja ja riisiviinietikka kattilaan ja anna kiehua noin 15 min välillä sekoittaen. Lisää 1 limen mehu ja keitä vielä 5 min. Tarkista maku.

Suikaloi mango, kurkut ja porkkanat, mausta kalakastikkeella, soijalla ja lime mehulla.

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes saavat väriä ja rouhi pienemmäksi.

Leikkaa saksilla riisipaperista suorakaiteita ja frittaa 180 asteisessa öljyssä. Paperit vain käytetään öljyssä kunnes ne puffaa ja ota pois paperin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat