MasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.
Ainekset
- riisipaperia
- pkt tofua
- ½ kurkku
- porkkana
- ½ mango
- iso chili
- 2 limeä
- pätkä inkivääriä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl ruokosokeria
- ½ dl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl rypsiöljyä
- kalakastiketta
- kuivattua korianteria
- chilijauhetta
- mustia seesamin siemeniä
- suolaa
- 1 dl cashew pähkinöitä
Valmistusohje
Paahda kuivamausteita ja seesamin siemeniä pannulla ja laita kulhoon.
Kuivaa tofu kunnolla ja leikkaa kuutioiksi. Frittaa 180 öljyssä kunnes rapeita. Laita tofut ensin paperille jotta ylimäärinen öljy lähtee ja lisää kulhoon mausteiden kanssa kulhoon lisää reilusti suolaa.
Raasta inkivääri ja valkosipuli, leikkaa chili pieneksi ja laita kattilaan. Mittaa öljyt, sokeri, hunaja ja riisiviinietikka kattilaan ja anna kiehua noin 15 min välillä sekoittaen. Lisää 1 limen mehu ja keitä vielä 5 min. Tarkista maku.
Suikaloi mango, kurkut ja porkkanat, mausta kalakastikkeella, soijalla ja lime mehulla.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes saavat väriä ja rouhi pienemmäksi.
Leikkaa saksilla riisipaperista suorakaiteita ja frittaa 180 asteisessa öljyssä. Paperit vain käytetään öljyssä kunnes ne puffaa ja ota pois paperin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"