MasterChef: Titanic – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.
Ainekset
- hummeri
- 2 salottisipulia
- valkosipulia
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kalalientä
- sitruuna
- kukkakaali
- 300 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 sipuli
- endiviiniä
- oliiviöljyä
- suolaa
- koristeluun timjamia ja ruusunterälehtiä
Valmistusohje
Poista hummerista pyrstö, paahda loppuja osia uunissa tai grillissä hetki. Leikkaa salotti ja valkosipuli ja freesaa voissa kattilassa, lisää hummerin osat pyrsöä lukuun ottamatta ja valkoviini. Keitä kunnes valkoviini haihtuu ja lisää kalaliemi. Anna kiehua 15min, siivilöi liinan läpi neste talteen ja laita neste takaisin kattilaan. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sitruunalla. Anna kiehua hiljalleen vielä n. 30min, lisää kastikkeeseen kylmää voita 100g ja vispaa tai aja sauvasekoittimella.
Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi, hiero pintaan oliiviöljyä ja ripaus suolaan ja paahda 170 astetta noin 30min. Lisää kukkakaalit blenderiin, lisää kermaa ja voita ja aja kunnes saat silkkisen pehmeän pyreen.
Leikkaa sipulit puoliksi ja kuori päällikerrokset pois. Laita oliiviöljyä päälle ja paahda 170 uunissa 15 min. Voit paahtaa samaan aikaan kukkakaalien kanssa. Kun sipulit ovat pehmentyneet irrota kerrokset toisistaan ja voit vielä paahtaa niihin väriä esim. grillissä.
Grillaa öljytyt endiviinit niin että ne saavat hieman väriä.
Sekoita vesi ja vehnäjauhot sekaisin ja lisää öljytylle kuumalle pannulle. Anna paistua kunnes vesi haihtuu ja tuille on rapea.
Paista lopuksi hummeri pannulla runsaassa voissa noin minuutti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti